Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Καλύτερες διατροφικές συνήθειες έχουν όσοι τρώνε μακαρόνια

womaneatingpastaromanou22.jpgΚαλύτερες διατροφικές συνήθειες έχουν όσοι τρώνε μακαρόνια


Είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο μίτινγκ της Εταιρείας Παχυσαρκίας, όσοι αγαπούν τα μακαρόνια έχουν καλύτερη ποιότητα διατροφής σε σχέση με εκείνους που δεν καταναλώνουν ζυμαρικά.

Διαβάστε περισσότερα 

toddlersplayingromanou.jpgΤα στοιχεία του χαρακτήρα “μεταδίδονται” από παιδί σε παιδί


Όταν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας περνούν χρόνο το ένα με το άλλο, συνηθίζουν να υιοθετούν το ένα τα χαρακτηριστικά του άλλου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η μελέτη,
που δημοσιεύθηκε on-line στην επιθεώρηση Personality and Social Psychology αποδεικνύει στην ουσία ότι η προσωπικότητα διαμορφώνεται από το περιβάλλον και όχι από τα γονίδια.

Διαβάστε περισσότερα 

sleepfoodromanou.jpg5 τροφές που θα σας βάλουν για ύπνο


Η αϋπνία είναι πρόβλημα που αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού- υπολογίζεται ότι το 30% των Αμερικανών δυσκολεύονται να κοιμηθούν περισσότερες από 6 ώρες κάθε νύχτα. Η έλλειψη ύπνου επιδρά αρνητικά, όχι μόνο στη διάθεσή μας, αλλά και στην υγεία μας.

Διαβάστε περισσότερα 

pise1.jpgΝέα προσφυγή των γιατρών κατά του ασφαλιστικού


Νέα προσφυγή κατά της Υπουργικής Απόφασης του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Α. Πετρόπουλου, της 30ης Δεκεμβρίου 2016, η οποία αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με τα καθαρά εισοδήματα, κατέθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Διαβάστε περισσότερα 

nuxe.jpgΝέα κρέμα ματιών της Nuxellence


Ένα νέο, καινοτόμο προϊόν φέρνει η Nuxellence, της  ΝUXE για την περιποίηση της περιοχής των ματιών. Η νέα κρέμα ματιών της Nuxellence επαναφέρει τη νεανικότητα στην περιοχή, λειαίνει τις ρυτίδες και «σβήνε»ι σακούλες και μαύρους κύκλους, χαρίζοντας λάμψη.

Διαβάστε περισσότερα 

paxis.ets.jpgΕπίμονα περιττά κιλά: Ένοχες οι επίσημες διατροφικές οδηγίες, λέει ειδικός


Πολλές φορές έχετε κατηγορήσει τον εαυτό σας που δεν μπορείτε να αδυνατίσετε και που εξακολουθείτε να συσσωρεύετε λίπος, παρά τον περιορισμό των λιπαρών, τον υπολογισμό κάθε καταναλισκόμενης θερμίδας και την «ταλαιπωρία» στα γυμναστήρια.  Δυστυχώς, όμως, δεν έχετε καταφέρει να ανακαλύψετε τον πραγματικό ένοχο για τα επίμονα περιττά κιλά και την ταλαιπωρία της υγείας σας.

Διαβάστε περισσότερα 

diab.foot.ets.jpgΔιαβητικό πόδι: Ένας ακρωτηριασμός κάθε 20 δευτερόλεπτα


Σε μείζονα «απειλή» για τη σωματική ακεραιότητα, αλλά και τη γενική υγεία, του σύγχρονου ανθρώπου αναδεικνύεται στις μέρες μας μια από τις συχνότερες και σοβαρότερες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη: το διαβητικό πόδι. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: σήμερα πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου κάθε 20 δευτερόλεπτα!

Διαβάστε περισσότερα 

magnesiumfoodromanou.jpgΜαγνήσιο: Οι πολλαπλές δράσεις του στον οργανισμό


Ανακουφίζει από το στρες και τους πονοκεφάλους και μειώνει την έντονη επιθυμία σας για γλυκό. Ο λόγος για το μαγνήσιο, το οποίο 7 στους 10 ανθρώπους δεν λαμβάνουν σε ικανοποιητικές ποσότητες μέσω της διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα 

thinmodelsromanou.jpgΠαραμένουν αποστεωμένα τα μοντέλα στις πασαρέλες


Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε ακούσει για τα ανορεξικά μοντέλα, όπως πολλές φορές και η βιομηχανία της μόδας έχει δεσμευθεί να θέσει τέλος στα περιστατικά ανορεξίας.

Διαβάστε περισσότερα 

euroe1.jpgΙΣΑ: Πληρώστε εισφορές με επιφύλαξη


Να πληρώσουν τις εισφορές προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ) διατυπώνοντας επιφύλαξη, καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ακολουθώντας το παράδειγμα των δικηγόρων.

Διαβάστε περισσότερα 


isaidikastogia.jpgΙΣΑ: Απαράδεκτη η αναγραφή του προσδόκιμου επιβίωσης στη συνταγογράφηση – Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ


Την αντίδραση των γιατρών της Αθήνας προκάλεσε η απαίτηση αναγραφής στη συνταγή ασθενούς, του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του, προκειμένου να του συνταγογραφηθεί ηλεκτρονικά φάρμακο υψηλού κόστους.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr