Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Eνημερωτική συνάντηση για την Υγεία στο Δερβένι

Εκδήλωση για την Υγεία στο Δερβένι
Καλή σας ημέρα,

Σας αποστέλλουμε με το παρόν το τριήμερο προληπτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται στο Δερβένι Κορινθίας τις 17 έως και 19 Φεβρουαρίου 2017  από το Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και συγκεκριμένα:
*      Τις Δυο αφίσες της δράσης
*      Την ανακοίνωση προς τους κατοίκους με τα τηλέφωνα για το κλείσιμο ραντεβού για τους δωρεάν ελέγχους
*      Σύντομη περιγραφή του προγράμματος στο κείμενο του μηνύματος για τη διευκόλυνση και ενημέρωση σας.


Συγκεκριμένα οργανώνεται από το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του Νοσοκομείου μας, την Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική και το Κέντρο Αναφοράς Μελανώματος της Πλαστικής Χειρουργικής – Μικροχειρουργικής Κλινικής σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.


Το πρόγραμμα αφορά τον πληθυσμό του Δερβενίου και της γύρω περιοχής και περιλαμβάνει μία ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους με θέμα το Σχολικό Εκφοβισμό και την Υγεία των Ματιών, η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου και ένα διήμερο πρόγραμμα πρόληψης και αγωγής υγείας στους χώρους του αγροτικού ιατρείου Δερβενίου το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρες 10πμ έως 2μμ.

Ο προληπτικός έλεγχος θα περιλαμβάνει
  • έλεγχο σπίλων και ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα μέτρα προστασίας κατά του καρκίνου του δέρματος
  • Μέτρηση οφθαλμικής πίεσης για την πρόληψη γλαυκώματος
  • Έλεγχο βυθού με ειδική φορητή κάμερα βυθού για την πρόληψη της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
  • Έλεγχο αμφιβληστροειδή με φορητό αμφιβληστροειδογράφο για τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη για την πρόληψη και πρώιμη αναγνώριση της Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας.

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν εξατομικευμένη ενημέρωση και αγωγή υγείας για την Υγεία του Δέρματος και των Ματιών από το προσωπικό του Νοσοκομείου που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα πριν τους προληπτικούς ελέγχους και ανάλογα των ευρημάτων των ελέγχων θα λάβουν ενημέρωση και οδηγίες από τους ιατρούς του προγράμματος.
Εμφάνιση Τελική αφίσα Ενημερωτική Συνάντηση jpeg.jpg
Για να μπορέσει να οργανωθεί ο έλεγχος της υγείας των συμμετεχόντων με τον καλύτερο τρόπο παρακαλούμε όσοι θέλουν να ελεγχθούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 27433 60101, και ώρες 8πμ – 2μμ κ. ΚΑΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017.


Τέλος το πρόγραμμα θα αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα, ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών και χρησιμότητα του από τους συμμετέχοντες κατοίκους με χρήση ανώνυμου εργαλείου ελέγχου ικανοποίησης.

Είμαστε στη διάθεση σας για όποιες διευκρινήσεις και συνεργασία και σας ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια σας!

Θανασά Γεωργία

Υπ. Γρ.Πρόληψης και Αγωγής Υγείας
Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
και Υπεύθυνη Οργάνωσης του προγράμματος
Τηλ. Επικ: Γρ. Πρόληψης και Αγωγής Υγείας 213 2032628
Κινητό Τηλ.: 6936015477
Emailgeorgia.thanasa@gna-gennimatas.gr


Click to enlarge image igeia.derveni.01.jpg