Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δήμος Τρίπολης Στην Κηδεία Του Παραλιμνίτη Ήρωα Κωστάκη Αρτυματά

Ο Δήμος Τρίπολης στην Κηδεία του Παραλιμνίτη Ήρωα Κωστάκη Αρτυματά
Τελέστηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, η νεκρώσιμος ακολουθία του Παραλιμνίτη ήρωα της τουρκικής εισβολής του 1974 Κωστάκη Αρτυματά, που δολοφονήθηκε από τους Τούρκους στο ύψωμα της Αλωνάγρας του Πενταδάχτυλου.
Τα οστά του ήρωα, ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του dna, και επιστράφηκαν στην γενέτειρά του όπου τελέστηκε η κηδεία του με τιμές ήρωα και του
απονεμήθηκε μετά θάνατον, το μετάλλιο του "Προασπιστή της Ελευθερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας" από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δια χειρός του Υπουργού Εθνική Άμυνας της Κύπρου, Χριστοφόρου Φωκαΐδη.
Το Δήμο Τρίπολης στην κηδεία του για 42 χρόνια αγνοούμενου ήρωα, στην αδελφοποιημένη, από το 2008, πόλη του Παραλιμνίου, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, εκφωνώντας επικήδειο σε αυτό το ύστατο χαίρε.
Τα οστά του ήρωα, ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του dna και επεστράφησαν στην γενέτειρά του όπου τελέστηκε η κηδεία του με τιμές ήρωα και του απονεμήθηκε μετά θάνατον, το μετάλλιο του "Προασπιστή της Ελευθερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας" από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δια χειρός του Υπουργού Εθνική Άμυνας της Κύπρου, Χριστοφόρου Φωκαΐδη.
(στο 39:37 είναι η αναφορά στο δελτίο ειδήσεων του Alpha Κύπρου)


ΠΟΛΥΜΕΣΑ