Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι καπνιστές που τρώνε υγιεινά έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν ΧΑΠ


healthydietcopdromanou.jpgΟι καπνιστές που τρώνε υγιεινά έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν ΧΑΠ

Στα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκεται η ασπίδα προστασίας των καπνιστών και των πρώην καπνιστών από τον κίνδυνό τους να εμφανίσουν Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Νέα, προοπτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 44.335 άνδρες μέσης και μεγάλης ηλικίας στη Σουηδία.

Διαβάστε περισσότερα 

iqtesttomanou.jpgΤο χαμηλό IQ δεν σημαίνει ότι δεν είσαι έξυπνος

Κάνατε τεστ IQ, από εκείνα που βρίσκετε εύκολα on-line και το σκορ σας ήταν... απογοητευτικό; Μην ανησυχείτε! Δεν σημαίνει ότι δεν είστε έξυπνος. Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση σημειώνει ότι η εξυπνάδα αποτελείται από πολλά ανεξάρτητα
κομμάτια. Καθένα από αυτά τα κομμάτια σχετίζεται με ένα διακριτό λειτουργικό δίκτυο του εγκεφάλου.

Διαβάστε περισσότερα 

alcets1.jpgΜπορεί «ένα ποτάκι το πρωί» να θεραπεύσει τα παρεπόμενα της μέθης;


Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει πολύς κόσμος, ένα ποτάκι το πρωί, έπειτα από μία νύχτα υπερκατανάλωσης αλκοόλ, δεν πρόκειται να καταπραΰνει τα παρεπόμενα της μέθης, αναφέρει μια ειδικός σε θέματα κατάχρησης.

Διαβάστε περισσότερα 

gastricbypasse1.jpgΓαστρικό Μανίκι: Η επέμβαση που «εξαφανίζει» πείνα και βουλιμία

Αν και η ανακάλυψη της τεχνικής αυτής έγινε τυχαία το 2000 από τον Δρ. Michel Gagner, που κλήθηκε να χειρουργήσει μια εξαιρετικά παχύσαρκη γυναίκα, σήμερα αποτελεί χειρουργική λύση πρώτης επιλογής για τη νοσογόνο παχυσαρκία.

Διαβάστε περισσότερα 

elpenekth.jpgΗ ELPEN χορηγός στην 8η Διημερίδα + Έκθεση «Επιχειρηματικότητα & Επικοινωνία Υγείας»

Η ELPEN, και το τμήμα Consumer Health Care, στήριξε για 5η συνεχή χρονιά την 8η Διημερίδα + Έκθεση «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ». Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο «Metropolitan Expo» και την παρακολούθησαν πάνω από 6.700 επαγγελματίες υγείας.

Διαβάστε περισσότερα 

 
stogiatro.gr