Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Προγραμματισμός Δράσεων συνεργασίας και εξωστρέφειας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εμφάνιση φώτο1 ΔΤ.jpg
  • Διαπεριφερειακή Συνεργασία Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα τουρισμού-πολιτισμού και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Στο πλαίσιο της Διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνέχεια των προηγούμενων επαφών σε Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη, συναντήθηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς με το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αλέξανδρο Θάνο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αντώνη Γυφτόπουλο, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Προέδρου του Συνδέσμου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης». Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για
συγκεκριμένες δράσεις στοχεύοντας από κοινού να ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό μεταξύ των δυο Περιφερειών, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένα τουριστικά προϊόντα, όπως ο σχολικός τουρισμός και οι κοινές πολιτιστικές - θρησκευτικές διαδρομές καθώς και κοινή προβολή στο εξωτερικό.  Οι βάσεις για την Διαπεριφερειακή Συνεργασία είχαν ήδη τεθεί κατά τη διάρκεια της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών- Εντεταλμένων Συμβούλων που διοργανώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.

  • Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΔΕΘ-Helexpo

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη έγινε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo Δρ. Κυριάκο Ποζρικίδη, όπου συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του  Εκθεσιακού Οργανισμού, με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας για τη δυνατότητα διοργάνωσης δράσεων προβολής Πελοποννησιακών προϊόντων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και ευρύτερα της προσέλκυσης εκθεσιακών γεγονότων στην Πελοπόννησο. Επίσης συζητήθηκε επιμέρους συνεργασία και λεπτομέρειες της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει σταλεί εκ μέρους της ΔΕΘ- Helexpo και αφορά μια συνολική συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής συμμετείχαν και σε χωριστή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» κ. Αντώνη Γυφτόπουλο και μέλη της Διοίκησης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου των ιδιόκτητων γραφείων του Συλλόγου σε κεντρικό σημείο στην Πλατεία Αριστοτέλους, και την μετατροπή τους σε  χώρο συναντήσεων των επαγγελματιών της Πελοποννήσου καθώς και σε χώρο προβολής των Πελοποννησιακών προϊόντων και του προορισμού.

  • Δυναμική παρουσία των μελλών του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης»
Εμφάνιση φώτο2 ΔΤ.jpg 
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης», όπου τιμήθηκε για την προσφορά του στην επιστήμη και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης ο διακεκριμένος ιατροδικαστής με καταγωγή από τη Μεσσηνία κ. Δημήτρης Ψαρούλης. Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ Κεντρική Μακεδονίας και Πελοποννήσου και στη νέα σύνδεση της OlympicAir Καλαμάτας-Θεσσαλονίκης που φέρνει πιο κοντά τις δυο πόλεις, ενώ παράλληλα χαιρέτισε τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης για την διατήρηση και διάχυση της Πελοποννησιακής κουλτούρας και παράδοσης. Απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους τους χαρακτήρισε ως τους καλύτερους Πρεσβευτές της Πελοποννήσου.
Στη συνεργασία των δυο Περιφερειών και την κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρ. υπουργός κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρ. υπουργός και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο πρ. υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειακός Σύμβουλος και πρ. αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αηδονόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Αβαρλής και ο πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος.