Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Στο Λουτράκι θα διεξαχθεί το Energy Duathlon Championship μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2017 της Ε.Ο.ΤΡΙ.

Εμφάνιση SPYR7429.jpg
Η κορυφαία διοργάνωση του Διάθλου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2017, θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου, στο Λουτράκι, με την Τεχνική Επιμέλεια της Energy Races. Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ενώ ο  αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εμφάνιση SPYR0059.jpgΗ διοργάνωση φιλοξενείται παράλληλα με το Energy Duathlon Champioship, την ανοιχτή Διοργάνωση για όλους τους αθλούμενους στις κατηγορίες των Age Group. Η απόσταση όλων των αγώνων θα είναι η sprint (5χλμ τρέξιμο - 20χλμ ποδηλασία - 2,5χλμ τρέξιμο) ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν το Sport Camp Loutraki, το Waves Loutraki που θα είναι το κέντρο του αγώνα, η Ολυμπία Οδός, που φροντίζει για την άρτια σήμανση των διαδρομών και ο Τουριστικός Οργανισμός  Λουτρακίου.
Εμφάνιση SPYR0267.jpgΤο Energy Duathlon Championship μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2017 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) ανοίγουν την αυλαία της νέας αγωνιστικής χρονιάς για πρώτη φορά στο Λουτράκι Κορινθίας. Το Λουτράκι αποτελεί έναν πολύ ξεχωριστό αθλητικό προορισμό καθώς, πέρα από την καταπληκτική του τοποθεσία, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα, διαθέτει ιδανικές συνθήκες για την διεξαγωγή αγώνα. 
Εμφάνιση SPYR1797.jpgΟι φλατ διαδρομές βοηθούν όλους τους αθλητές για έναν πιο ομαλό αλλά και γρήγορο αγώνα. Αυτό αποδείχθηκε στην πράξη και τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου με απόλυτη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας ότι το Λουτράκι μπορεί να υποστηρίξει αγώνες ιδιαίτερων τεχνικών απαιτήσεων. Η Διοργάνωση στοχεύει να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πανέμορφου Λουτρακίου αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους, μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσουν ένα ενδιαφέρον αγώνισμα όπως αυτό του Διάθλου.
Το Δίαθλο προσελκύει όλο και περισσότερους fans, καθώς τόσο το τρέξιμο όσο και η ποδηλασία είναι πλέον πολύ δημοφιλή στους αθλούμενους κι έχουν μπει κυριολεκτικά στην καθημερινότητά τους. Πρόκειται για ένα συνδυαστικό αγώνισμα και περιλαμβάνει κατά σειρά: τρέξιμο, ποδηλασία και ξανά τρέξιμο. Μπορεί να απαιτεί προπόνηση και στα δύο ξεχωριστά αγωνίσματα αλλά αποτελεί και μια πολύ καλή «εισαγωγή» για εκείνους που αργότερα θα δοκιμάσουν ένα Τρίαθλο.
Εμφάνιση SPYR7966-2.jpgΤα Εθνικά Πρωταθλήματα της Ελλάδας σε Τρίαθλο και Δίαθλο με Διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (ΕΟΤΡΙ) είναι οι μοναδικές εγχώριες διοργανώσεις με αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου, που δίνουν διεθνείς βαθμούς στους Έλληνες αθλητές, με βάση τους οποίους γίνονται δεκτοί στις Διεθνείς Διοργανώσεις. Μόνο με τον τρόπο αυτό οι αθλητές στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση πρόκρισης στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


*Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα: www.trinews.gr 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων