Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η Κόρινθος ΄06 κατάφερε με “νύχια και με δόντια” να νικήσει στο Δερβένι

Xg5sjgp7
Μετά από έναν πολύ ανταγωνιστικό αγώνα ο Αστέρας Δερβενίου, ηττήθηκε στο “Κώστας Βυζάς” από την εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Κόρινθο 2006 με σκορ 2 – 1.
 Ο Αστέρας, παρά την καλή του απόδοση, έφυγε από το γήπεδο ηττημένος από μια ομάδα που εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα συγκεκριμένων παικτών της που πέτυχαν τα δύο τέρματα και μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα στο τέλος με “νύχια και με δόντια”.

A3zf3vam Η Κόρινθος 2006 ξεκίνησε τον αγώνα ιδανικά. Στο 6’ σ’ ένα αμφισβητούμενο φάουλ σε εξαιρετικό σημείο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και στον άξονα της εστίας του Αστέρα, ο Φίλης μετά την πάσα του Σιδέρη έστειλε τη μπάλα “δοκάρι και μέσα” για το 0 – 1.
LdtcjrgcΤυχερό τέρμα από έναν εξαιρετικό παίκτη. Στο 10’ με τους παίκτες του Αστέρα να έχουν σταματήσει λόγω πεσμένου στο έδαφος αντίπαλου παίκτη, ο ανενόχλητος Γάλας μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και σούταρε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Αστέρα Παναγιωτόπουλου, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες από πλευράς των παικτών του Αστέρα.
Hrqps9iqΜέχρι το 30’ περίπου η Κόρινθος 2006 είχε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε άλλες δύο φάσεις με τους Πετκόφ και Δημητριάδη, στους οποίους ο Παναγιωτόπουλος στέρησε τη χαρά επίτευξης τέρματος. Ιδιαίτερα το τετ-α-τετ του Πετκόφ ήταν η πλέον αξιόλογη, αλλά οι του Αστέρα ζήτησαν οφσάιντ.
Ctlo3zzq Ακολούθως ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να επισκέπτεται την εστία του τερματοφύλακα της Κορίνθου 2006 Χανδρινού, ο οποίος στο 36’ απέκρουσε με τα πόδια , αν και πεσμένος στο έδαφος μετά από δική του προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας σε πλάγιο φάουλ του Φωλιά, σουτ του Μεντή στον οποίο στρώθηκε η μπάλα.
Στο 38’ ο επανεμφανισθείς στην αρχική 11άδα Μερκούρης σούταρε από πλάγια από δεξιά λίγο έξω από την περιοχή δυνατά, με τον Χανδρινό να εξουδετερώνει το σουτ του. Δύο φάουλ από εξαιρετικές θέσεις, ένα για κάθε ομάδα, πήγαν πάνω στα τείχη των αμυντικών και το ημίχρονο τελείωσε με τον Αστέρα, μετά το αρχικό μούδιασμα, να έχει επανέλθει για τα καλά στον αγώνα.
6to6bmf5 Στο β’ μέρος ο Αστέρας ξεκίνησε πιο ορθόδοξα, με τον Βυζά στην κλασσική του θέση δεξιά και τον Τόλια κεντρικό κυνηγό και ο αγώνας απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον γιατί ο Αστέρας πίεζε για την ισοφάριση και οι Κορίνθιοι ήταν “φαρμάκι” στις αντεπιθέσεις τους.
Tcn3he4qΟ Αστέρας άρχισε να κερδίζει περισσότερες στημένες μπάλες και έτσι στο 64' σε πλάγιο φάουλ που εκτέλεσε ο Μεντής, η μπάλα πέρασε από όλους, ακόμα και από τον Χανδρινό που περίμενε την κεφαλιά του Τόλια ο οποίος πήγε στην πορεία της, και κατέληξε στα δίχτυα για το 1 – 1. 
IcjvopfeΟ Αστέρας πίεσε περισσότερο, αλλά στο 70' κόντρα στη ροή του αγώνα και με την άμυνα του Αστέρα σε ανισορροπία λόγω προσωρινής εξόδου από τον αγωνιστικό χώρο του Μαγγίνα, ο Καζάλοφ βρήκε με μακρινή πάσα τον νεοεισελθόντα Ζαγοριανό, ο οποίος απέφυγε εκπληκτικά τον οπισθοχωρήσαντα Τόλια που πήγε άγαρμπα κοντά του και με υπέροχο σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα για το 1 – 2. 
Hn8dphuo Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Αστέρα να προσπαθεί, κυρίως με τις επελάσεις του Βυζά και του Κουτρούλη από δεξιά, που αναστάτωσαν τρεις φορές την άμυνα της Κορίνθου 2006, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν με σωστές τελικές πάσες και τους Κορίνθιους να αμύνονται κατά κανόνα παίζοντας με πολλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή τους.
Οι όποιες στημένες μπάλες από πλευράς Αστέρα δεν είχαν αποτέλεσμα, μέχρι το 83’ που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (ολόσωστη) κάρτα ο Μαυρέλης από την Κόρινθο 2006 σε φάουλ που έκανε από πίσω στον επελαύνοντα Τόλια.
ZwaikcrzΤο φάουλ το εκτέλεσε ο Μετεβελής και ο Μαγγίνας πηδώντας ανενόχλητος, έστειλε από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά τη μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Χανδρινού που παρακολουθούσε τη φάση.
Στο 87’ σε αντεπίθεση, Δημητριάδης και Πασαλίδης συνεργάστηκαν και ο Πασαλίδης από αριστερά μέσα στην περιοχή, πιεζόμενος από τον Ψαρρό, σούταρε συρτά αλλά αδύναμα, με τον Παναγιωτόπουλο να αποκρούει μάλλον εύκολα.
Pv6p2cvsΤέλος στο 89’, σε άλλο φάουλ του Μεντή, ο Φωλιάς στο “τσακ” δεν πρόλαβε τη μπάλα στη μικρή περιοχή, με τον Χανδρινό να τη μαζεύει ακολούθως, ανακουφίζοντας τους συμπαίκτες του. Συμπερασματικά η νίκη της Κορίνθου 2006 είναι δίκαιη, αφού ήταν πιο ουσιαστική, με τον Αστέρα να έχει παράπονο γιατί σύμφωνα με την εμφάνισή του μπορούσε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.
 Όμως η αγωνιστικότητα των παικτών του αφήνει παρακαταθήκη για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον με αντιπάλους που θα έχουν τις ίδιες με αυτόν βλέψεις στο πρωτάθλημα.
 Ο διαιτητής κ. Ρούτσης έκανε επουσιώδη λάθη, αλλά οι διαμαρτυρίες των Κορινθίων για την αποβολή του παίκτη τους δεν έχουν βάση. Ο βοηθός του κ. Πυργάκης ήταν αλάνθαστος, ενώ ο έτερος κ. Μπούμπας έχασε μερικές φάσεις στο β’ μέρος.
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Κουτρούλης (88’ Τάφα) , Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Μεντής, Τόλιας (83’ Ψαρρός), Μερκούρης (71’ Οικονομίδης), Βυζάς.
 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06: Χανδρινός, Καρβέλης, Φίλης (14' λ.τ. Κ. Αμπαδιωτάκης), Καζάλοφ, Βλάσσης, Σιδέρης, Μαυρέλης, Κόκκας (66' Ζαγοριανός), Πέτκοφ, (46' Πασαλίδης), Δημητριάδης, Γάλας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr