Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Μόνο 1 - 0 νίκησε ο ΠΑΟ στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό που ήταν ο θεατής με την καλύτερη θέση στο γήπεδο.

Δεν πήγαν ποτέ στην Λεωφόρο...
Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στην Λεωφόρο, όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού και δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα. Ουσιαστικά, ήταν σαν να μην πήγαν ποτέ στην Λεωφόρο!

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αγνώριστος και παρά τις αλλαγές του Βασίλη Βούζα δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Βλαχοδήμου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μπεργκ στο 15’. 
Παρά την ήττα οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά 6 πόντων από τον δεύτερο Πανιώνιο.
Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 14’ ο Σεμπά βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και γύρισε στο ύψος του πέναλτι, όπου βρισκόταν ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος στριφογύρισε και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Καπίνο έδιωξε εντυπωσιακά, μετά την προβολή του Κλωναρίδη, αλλά η μπάλα μετά την απόκρουση κατέληξε στον Μπεργκ, που με σουτ έκανε το 1-0. Στο 19’ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε νέα εξαιρετική απόκρουση και πάλι σε σουτ του Βιγιαφάνες. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους.
Στο 29’ ο Τσόρι βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ξέφυγε από δύο αντιπάλους, έκανε τη σέντρα στο πέναλτι, αλλά ο Κουλιμπαλί έδιωξε σε κόρνερ προτού η μπάλα φτάσει στον Ελιουνούσι. Στο 33’ ο Καπίνο πραγματοποίησε μια ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση, αυτή τη φορά σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού. Στο 40’ ο Καπίνο έδειξε για μια ακόμα φορά πτυχές από το πλούσιο ταλέντο του, καθώς έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την μπάλα και πάλι μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βασίλης Βούζας προσπάθησε να δώσει ώθηση στην ομάδα του, ρίχνοντας στη μάχη αρχικά τον Ανδρούτσο αντί του Μάρτινς και στη συνέχεια τον Φορτούνη αντί του Τσόρι. Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο μέρος προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με στημένες φάσεις. Σε μια από αυτές η μπάλα έφτασε στον Ντα Κόστα, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 74’ ο Καπίνο πραγματοποίησε νέα εξαιρετική επέμβαση και πάλι μετά από σουτ του Εμποκού. Στο 81’ ο Βούζας έβαλε και τον Καρντόσο, προκειμένου να κάνει ακόμα πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ και το παιχνίδι έληξε 1-0…
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Οδ., Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Εμποκού (87’ Μπουμάλ), Βιγιαφάνες (77’ Λουντ), Κλωναρίδης (77’ Λέτο), Μπεργκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (57’ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81’ Καρντόσο), Ντομίνγκες (63’ Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.