Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με 2-0

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με 2-0Στην τρίτη σερί ήττα του στο πρωτάθλημα (με Πανιώνιο και ΑΕΚ οι προηγούμενες) υποχρέωσε τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ. Με τέρματα των Σάκχοφ (53΄) και Πρίγιοβιτς (60΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε με 2-0 των «ερυθρόλευκων» στην Τούμπα στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League.
Μόλις στο 2', στο πρώτο σουτ του αγώνα, ο Σισοκό απείλησε την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα έφυγε

κόρνερ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο επιθετικά και πιο απειλητικά στο γήπεδο και στο 7' από λάθος του Γλύκου πλησίασε για δεύτερη φορά στο γκολ. Στην τυφλή απόκρουση του Γλύκου που έδωσε πάσα στον Φορτούνη, αυτός έχασε το κοντρόλ, ο Ανσαριφάρντ έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά πλάσαρε πάνω από τα γκολπόστ του ΠΑΟΚ.
Ο Ολυμπιακός ήταν σε αυτά τα πρώτα λεπτά πιο ποιοτικός και έπαιζε εξυπνότερα από τον ασυντόνιστο ακόμη ΠΑΟΚ που δεν είχε βρει την ταυτότητα του στο πρώτο 20λεπτο. Ο Ολυμπιακός με καλές συνεργασίες των Φορτούνη- Σισοκό- Σεμπά, συνέχισε να έχει κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ ο ΠΑΟΚ με ανορθόδοξο τρόπο επιχείρησε να γίνει ουσιαστικός.

Ο ΠΑΟΚ στο 34' είχε την πρώτη του φάση και καλή ευκαιρία με τον Κάμπος που στην μετωπική επίθεση και από θέση βολής σούταρε άστοχα, κάτι που επαναλήφθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν ο Ουάρντα σούταρε ερασιτεχνικά στην εστία του Λεάλι ψηλά και άστοχα. Ο ΠΑΟΚ είχε ανεβάσει θεαματικά την απόδοση του και στο 38' είχε την τρίτη τελική, όταν από κεφαλιά του Βαρέλα, σε κόρνερ του Ουάρντα η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ολυμπιακού.

Στο 40' νέα καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ όταν σε φάουλ του Ουάρντα, ο Πρίγιοβιτς δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά που ήταν στα "μέτρα" του ακριβώς πάνω από το σώμα του. Στο 41' ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να επανέλθει στο προσκήνιο με ωραίο φάουλ του Φορτούνη που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου, ενώ στο 44' ήρθε η σειρά του Ενρίκε να χάσει ευκαιρία. Το σουτ του Βραζιλιάνου όμως δεν βρήκε στόχο για να λήξει έτσι το πρώτο μέρος του ντέρμπι.

Η επανάληψη ξεκίνησε με το ίδιο πάθος και την ένταση όπως έληξε το πρώτο μέρος. Στο 53' η Τούμπα πήρε «φωτιά» με το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ: Από κόρνερ του Ουάρντα , ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Λεάλι απέκρουσε και ο Σάχοφ σκόραρε σε κενή εστία κάνοντας το 1-0, μέσα σε αποθέωση από τους 26.000 φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» είχε βρει ρυθμό και στο 60' διπλασίασε τις επιτυχίες του με εντυπωσιακό γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός με σουτ από ασίστ του Ενρίκε παραβίασε την εστία του Λεάλι μέσα σε πανηγυρική αποθεωτική ατμόσφαιρα. Μετά το γκολ αυτό ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι πρωτοβουλίες και στο 68' ζήτησε πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή της ομάδας του. Ο Δραμινός ρέφερι θεώρησε ακούσια την απόκρουση του Σέρβου επιθετικού.

Ο ΠΑΟΚ είχε πια αγκαλιάσει τη νίκη και ο Ολυμπιακός με απέλπιδες επιθέσεις προσπαθούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 87' μια κεφαλιά του Καρντόσο σε κόρνερ του Φορτούνη έφυγε άουτ, όπως το ίδιο συνέβη και στο 90' σε σουτ του Φιγκέϊρας. Ο ΠΑΟΚ πλησίαζε στη μεγάλη νίκη, η Τούμπα είχε πάρει «φωτιά» και στο 92' σουτ του Ουάρντα βρήκε στο δοκάρι του Λεάλι που γλίτωσε ένα τρίτο πλήγμα.

Λίγα λεπτά αργότερα το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε καθαρά του αντιπάλου του, ο οποίος μετά από 21 χρόνια γνώρισε τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να σημειώσει γκολ στα παιχνίδια αυτά.

Ο νικητής έκανε μια μεγάλη εμφάνιση στο β' ημίχρονο και την συνδύασε με μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά υποτάχθηκε χωρίς αντίσταση στην επανάληψη και σε ένα παιχνίδι που είχε πάθος και ποιότητα στο δεύτερο ημίχρονο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς (78' Λέοβατς), Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ουάρντα, Τζάλμα Κάμπος (73' Κάτσε), Ενρίκε (65' Μυστακίδης), Πρίγοβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Ανδρούτσος (62' Μάρτινς), Ελιονούσι (67' Μανθάτης), Φορτούνης, Σεμπα, Ανσαριφάρντ (79' Καρντόζο).