Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Πέλοπας Κιάτου "δάμασε" 3 - 1 τον Αστέρα Δερβενίου

Ygxspoc2
Τρεις ακόμα βαθμούς για τον Πέλοπα Κιάτου, ο οποίος επικράτησε 3 - 1 του Αστέρα Δερβενίου, διατήρησε τη διαφορά των 4 βαθμών από τη 2η Κόρινθο 2006 και πλέον θα την αντιμετωπίσει την ερχόμενη αγωνιστική εκτός έδρας, σε ένα ματς που ίσως κρίνει πάρα πολλά.
Οι «ερυθρόλευκοι» γενικά ήταν καλύτεροι και έφτασαν δίκαια σε μια ακόμα επικράτηση, σκοράροντας σε καίρια σημεία. Tο πρώτο γκολ ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο τέρμα του Πέλοπα έγινε φανερό επιθετικό φάουλ, που δεν δόθηκε από τον διαιτητή.

BxhimlheΟ Πέλοπας ήθελε τον αγώνα πολύ περισσότερο από τον Αστέρα και οι παίκτες του το απέδειξαν με την αγωνιστικότητά τους.
Οι “μπλέ” μπορεί να πιέστηκαν αρκετά όμως φάνηκαν στιβαροί την άμυνα με τον Παναγιωτόπουλο να επεμβαίνει όπου χρειάστηκε με τη σειρά του. Οι κεντρικοί αμυντικοί Βασιλάρης και Μαγγίνας έκαναν καλά τη δουλειά τους και γενικά, παρά την υπεροχή του Πέλοπα, δημιουργήθηκαν λίγες φάσεις που “μύριζαν” επίτευξη τέρματος.
Deso2xs6Στο 13’ ο Αναγνωστόπουλος σε γύρισμα του Μπούκη είχε μια κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής που έπιασε εύκολα ο Παναγιωτόπουλος, στο 28’ ένα φάουλ του Δεδάκη από εξαιρετική θέση που έφυγε άουτ και στο 30’ ένα πλασέ του Μυργιώτη, που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Παναγιωτόπουλο μετά από συνδυασμό τριών συμπαικτών του, που έφυγε και αυτό άουτ.
Ο Αστέρας από την άλλη μεριά είχε στο 23’ ένα φάουλ λίγο από πλάγια αριστερά έξω από την περιοχή που κτύπησε ο Αντωνόπουλος και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι και στο 40’ μια προσπάθεια του Βυζά που μετά από κούρσα που έκανε από τ’ αριστερά, απέφυγε τρεις αντιπάλους του, έφτασε κοντά στη γραμμή του άουτ στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το γύρισμά του προς τον καραδοκούντα Τόλια ήταν αδύναμο και κόπηκε από τον Παπαβασιλείου.
Qiuacngo Στο 42΄ο Αναγνωστόπουλος πήρε μια κάθετη πάσα του Μπούκη, μπήκε από δεξιά στην περιοχή αφύλακτος και γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Μυργιώτη που την έσπρωξε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα για το 1 – 0.
Και στο 43’ σε κόρνερ ο Μυργιώτης πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.
Dzzqddja Στο β’ μέρος ο Πέλοπας ξεκίνησε με τέρμα στο 47’ που πέτυχε, μετά από γύρισμα του Πράττου, ο Μπούκης αφού όμως προηγούμενα έσπρωξε εμφανώς με το χέρι του τον Βασιλάρη, που τον μάρκαρε, για να αποκτήσει τον απαιτούμενο χώρο και να σουτάρει. Επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε. Ακολούθησε στο 50’ μια εκπληκτική απόκρουση του Παναγιωτόπουλου στο Γ σε μακρινό σουτ του Δεδάκη (;).
Dopjarn3 Στο 55’ ο Βυζάς, φτάνοντας στο ύψος της περιοχής, ταλαιπώρησε τους Βελέντζα και Παπαβασιλείου και πέρασε τη μπάλα στον Τόλια, ο οποίος σούταρε δυνατά και νίκησε τον τερματοφύλακα του Πέλοπα Ριζάι που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, πετυχαίνοντας τέρμα για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.
Z8blcg28Στο 61’ όμως ο Τάφα πιεζόμενος από τον Πράττο απέκρουσε άτσαλα και ο Μυργιώτης που κέρδισε τη μπάλα, την έστρωσε στον Πράττο, ο οποίος νίκησε στο σπρίντ τον Τάφα και μπαίνοντας στην περιοχή σκόραρε από κοντά για το 3 – 1.
Ο Πέλοπας συνέχισε μέχρι το τέλος του αγώνα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, παρά την αναδιάταξη του σχήματος της ενδεκάδας που επιχείρησε ο προπονητής του Αστέρα κ. Καραούζος και μάλιστα πέτυχε κι ένα άλλο τέρμα με τον Μυργιώτη, ο οποίος όμως ήταν για πολύ λίγο ακάλυπτος και έτσι το τέρμα ακυρώθηκε.
Πλέον ο Πέλοπας Κιάτου, μπαίνει σε μια δυνατή εβδομάδα, καθώς στο τέλος της υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με την Κόρινθο 2006, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη, όπου και θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.
 Συμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε από έναν αντίπαλο εμφανώς καλύτερο, με παίκτες πολύ πιο έμπειρους και έτοιμους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, η νεανική ομάδα του Αστέρα (μάλιστα έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα κι άλλος 15άρης) με την εμφάνισή της έδειξε ότι στο εγγύς μέλλον, και με πλήρες το ρόστερ της, θα έχει δυνατότητες για καλύτερα αποτελέσματα.
 Η διαιτησία του  Κωνσταντόπουλου, εκτός από τη φάση του δεύτερου τέρματος του Πέλοπα, ήταν ακριβοδίκαιη. Αρκετά καλοί ήταν και οι βοηθοί του  Γκότσης και Φίλης.
 ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Ριζάι, Σελλάς, Μιχαλόπουλος, Βελέντζας, Παπαβασιλείου, Νάκος, Δεδάκης, Αναγνωστόπουλος (81’ Παλογιαννίδης), Μπούκης (87’ Πετρόπουλος), Μυργιώτης, Πράττος. ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Ψαρρός (61’ Οικονομίδης), Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Τάφα (89’ Παπαγγελόπουλος), Μεντής, Αντωνόπουλος, Κουτρούλης, Τόλιας, Βυζάς.

asterasderveniou.gr