Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Νέο κόμμα στην Κεντροδεξιά από Τσιτουρίδη, ανήμερα της επετείου της 7ης Μαρτίου


Την ιδρυτική του διακήρυξη παρουσίασε σήμερα, Τρίτη το «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών», ένας νέος πολιτικός φορέας στον χώρο της Κεντροδεξιάς, μετά τη σχετική πρωτοβουλία δυο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή, του Σάββα Τσιτουρίδη και του Νίκου Τσιαρτσιώνη.
Τα δυο γνωστά στελέχη της Κεντροδεξιάς επέλεξαν σημειολογικά την 7η Μαρτίου για να ανακοινώσουν την αυτόνομη πολιτική πρωτοβουλία τους, καθώς σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής κατέγραψε έναν ιστορικό θρίαμβο στις βουλευτικές εκλογές.
“Το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό.
Λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας.
Θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη της πολιτικής πρωτοβουλίας τους.
ysterografa.gr