Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

Αθήνα, 1 Μαρτίου  2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Κατά τη συνεδρίαση, ελήφθη απόφαση για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ανοίγοντας τις εργασίες τόνισε πως «η ειδική αυτή συνεδρίαση αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν στα Δωδεκάνησα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017, υπό την αιγίδα της Βουλής, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος  αγώνας της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα».
Στην ειδική συνεδρίαση, κατά την οποία παρέστησαν και οι Δήμαρχοι της Δωδεκανήσου, μίλησαν, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ιωάννης Δραγασάκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης και ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος “Το Ποτάμι” κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
Επίσης το λόγο έλαβαν, οι βουλευτές κ.κ. Δημήτριος Γάκης (Ν. Δωδεκανήσου, ΣΥ.ΡΙΖ.Α), Χρήστος Παππάς (Επικρατείας, Χ.Α.), Δημήτριος Κρεμαστινός (Ν. Δωδεκανήσου, ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΔΗΜ.ΑΡ.) και Σταύρος Τάσσος (Ν. Λέσβου, Κ.Κ.Ε.).