Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Γιατί οι κοντοί άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους πριν την ώρα τους;


baldshortromanou.jpgΓιατί οι κοντοί άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους πριν την ώρα τους;


Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα επεχείρησαν να δώσουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βόννης, με μία μελέτη που εξέτασε τιο γενετικό υλικό 20.000
ανδρών. Τα ευρήματά τους έδειξαν ότι η πρόωρη απώλεια των μαλλιών συνδέεται με μια σειρά από σωματικά χαρακτηριστικά και ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα 

4_exeggeisa.jpg4 εχέγγυα για μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία


Τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να είναι ευτυχισμένα. Και αυτά που χρειάζονται πραγματικά, τις περισσότερες φορές δεν κοστίζουν. Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας – Ψυχολόγος

Διαβάστε περισσότερα 

Άνδρες: Οι παράγοντες που μπλοκάρουν την ερωτική τους ζωή

erectile
dysfunction
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και τα φώτα πέφτουν στους άνδρες, που προσπαθούν να κάνουν τις γυναίκες ευτυχισμένες. Και ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της ευτυχίας, περνάει από το… κρεβάτι, όμως φαίνεται ότι σήμερα οι άνδρες είναι και θύματα όχι μόνο οικονομικής αλλά και ερωτικής κρίσης!

Διαβάστε περισσότερα 

tryshoesromanou.jpgΠόσο βλάπτουν τα πόδια τα ψηλά τακούνια;


Τα ψηλά τακούνια βλάπτουν σοβαρά την υγεία των ποδιών, μπορούν να προκαλέσουν δυσκολία στο περπάτημα και προβλήματα στα πόδια και τη μέση, ενώ αυξάνουν και τις πιθανότητες για ατυχήματα.

Διαβάστε περισσότερα 

vlastarakose2345.jpgΜ. Βλασταράκος: Φιλόδοξη προοπτική η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα



Φιλόδοξη προοπτική αποτελεί η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που επηρεάζουν τη ψυχική λειτουργία και προκαλούν ψυχικές διαταραχές σε ένα ευρύ φάσμα πολιτών, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα 

eczemaef124.jpgΑτοπική δερματίτιδα: Αύξηση της επίπτωσης της νόσου σε ενήλικες



Αύξηση των περιστατικών ατοπικής δερματίτιδας στους ενήλικες παρατηρείται παγκοσμίως, τα τελευταία χρόνια, με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Διαβάστε περισσότερα 

spirometrye12.jpgΔωρεάν σπιρομετρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Δωρεάν σπιρομετρικούς ελέγχους σε τέσσερα διαφορετικά σημεία πραγματοποιεί η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο προστασίας και προαγωγής της Υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα 

Τον ήλιο και ...τα μάτια σας!

kidsunglassesromanou.jpg
Καμπανάκι κινδύνου για την υγεία των ματιών μας κρούουν οι ειδικοί καθώς η λέπτυνση της στιβάδας του όζοντος (3–6% ανά δεκαετία) έχει αυξήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια την ποσότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στα μάτια μας. Η UVA ακτινοβολία εισχωρεί μέχρι τον αμφιβληστροειδή, προκαλώντας βλάβες στην ωχρά κηλίδα, ενώ η UVB απορροφάται από τον κερατοειδή και το φακό και μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.

Διαβάστε περισσότερα 

Μύθοι και αλήθειες για τη μουσικοθεραπεία

musictherapyromanou.jpg
Η μουσικοθεραπεία είναι η συστηματική χρήση της μουσικής στο πλαίσιο μιας θεραπευτικής σχέσης, που αποσκοπεί στην πρόληψη, αποκατάσταση, βελτίωση ή διατήρηση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας. Η μουσικοθεραπεία συντελείται με δύο τρόπους: είτε παίζοντας μουσική (ενεργητική μουσικοθεραπεία) είτε ακούγοντας μουσική (δεκτική μουσικοθεραπεία). Στις γραμμές που ακολουθούν διαλύουμε κάποιους βασικούς μύθους γύρω από τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Διαβάστε περισσότερα 

Λιγότερο σεξ κάνουν οι Αμερικανοί

sexsmilingcoupleromanou.jpg
Μεγάλη μείωση στη συχνότητα με την οποία κάνουν σεξ εμφανίζουν οι Αμερικανοί σημειώνει μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. Παρόλο που το θέμα του σεξ είναι λιγότερο θέμα ταμπού σε σχέση με το παρελθόν, νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, έδειξε ότι οι παντρεμένοι και όσοι συζούν έκαναν 16 φορές λιγότερο σεξ το διάστημα 2010-2014 σε σχέση με όσο έκαναν το διάστημα 2000-2004. Επίσης, έδειξε ότι σε σχέση με την τετραετία 1995-1999, το διάστημα 2010-2014 οι Αμερικανοί είχαν λιγότερες σεξουαλικές επαφές.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr