Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πώς θα μειώσω τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ;

supermarketbudgetromanou.jpgΠώς θα μειώσω τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ;


Όσο οι μισθοί πέφτουν, και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ αδειάζουν το οικογενειακό πορτοφόλι, αναζητάτε τρόπους να περιορίσετε τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να μειώσετε τα χρήματα που ξοδεύετε στο σούπερ μάρκετ και μάλιστα χωρίς να
στερηθείτε τίποτα. Αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Διαβάστε περισσότερα 

stopbullyingromanou.jpgTo bullying προκαλεί χρόνια προβλήματα υγείας


Τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού κατά την παιδική τους ηλικία μπορεί να έχουν δια βίου συνέπειες για την υγείας τους λόγω της χρόνιας έκθεσής του στο στρες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου / Απριλίου του Harvard Review of Psychiatry.

Διαβάστε περισσότερα 

prostatecancer12e.jpgKαρκίνος του προστάτη: Ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος μετά τον καρκίνο του πνεύμονα


Το 70% των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του προστάτη, θα μπορούσε να σωθεί αν υποβαλλόταν σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η νόσος είχε διαγνωστεί έγκαιρα.

Διαβάστε περισσότερα 

minithermometerromanou.jpgΘερμόμετρο σε μορφή χαπιού υπόσχεται βελτίωση της θεραπείας για τους ηλικιωμένους


Ένα νέο mini-θερμόμετρο που οι ασθενείς θα μπορούν να καταπιούν όπως ένα χάπι θα μπορούσε να βελτιώσει τα ποσοστά επιβίωσης στα νοσοκομεία. Το e- Celsius είναι μια ασύρματη συσκευή στο μέγεθος ενός τυπικού καψακίου που δρα ως ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης όταν η θερμοκρασία ενός ατόμου ανεβαίνει ή πέφτει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα 

myoskstogia.jpgΠρολοθεραπεία: Φυσική αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου


Μεγάλες δυνατότητες ίασης δίνει η προλοθεραπεία, μια μέθοδος που εφαρμόζεται τελευταία και στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του πόνου που προκαλείται από τραυματισμούς.

Διαβάστε περισσότερα 

kidgrandmaromanou.jpgΟ ρόλος κλειδί των γιαγιάδων στη διάγνωση του αυτισμού


Συνηθίζουμε να λέμε ότι κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα ένα παιδί από ό,τι ο γονιός του. Νέα έρευνα που πραγματοποίησαν γιατροί από τη Νέα Υόρκη, σε δείγμα 500 γονιών με παιδιά με αυτισμό, έδειξε ωστόσο, ότι τα παιδιά που περνούν αρκετό χρόνο με τη γιαγιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν εγκαίρως, όταν βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Διαβάστε περισσότερα 

ΣΦΕΕ: Κίνδυνος μεγάλης κρίσης στην Υγεία - Επιτακτική η ανάγκη δομικών μεταρυθμίσεων

pillse122.jpg
Παρά τη σημαντική συνεισφορά του φαρμακευτικού κλάδου στην εθνική οικονομία, την ανάπτυξη και τη δημιουργία προστιθέμενων αξιών,  οι προβλέψεις  για το 2017 είναι έντονα δυσοίωνες, εξαιτίας των ασύμμετρων πιέσεων που έχει δεχθεί από το 2009 μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των μνημονιακών παρεμβάσεων. Προκειμένου να να αποσοβηθεί ο ορατός κίνδυνος μιας μεγάλης κρίσης στην Υγεία, είναι επιτακτική η ανάγκη δομικών μεταρυθμίσεων, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλαδος (ΣΦΕΕ).

Διαβάστε περισσότερα 

Μπορώ να ξυπνήσω τον υπνοβάτη ή όχι;

sleepwarkerromanoy.jpg
Η απάντηση είναι ναι, ωστόσο ο μύθος ότι απαγορεύεται επιβιώνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν είναι επικίνδυνο να ξυπνήσει έναν υπνοβάτη, αν και είναι βέβαιο όι θα έλθεις αντιμέτωπος με ένα άτομο μπερδεμένο και αποπροσανατολισμένο. Αν δεν τον ξυπνήσετε, το πιθανότερο είναι ότι θα γυρίσει στο κρεβάτι του και την επόμενη δεν θα έχει καμία ανάμνηση του γεγονότος.Πού οφείλεται όμως η υπνοβασία; Δείτε τις απαντήσεις στις γραμμές που ακολουθούν.

Διαβάστε περισσότερα 

cookingatnightromanou.jpgΠώς θα αποφύγετε το φαγητό απ' έξω;


Σας τυχαίνει συχνά λόγω εργασίας και έλλειψης χρόνου να παραλείπετε γεύματα και να τρώτε «στο πόδι» κάτι έτοιμο; Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι τέτοιο, σκεφτείτε πως δεν απαιτείται πολύς χρόνος για να φάτε σωστά. Μερικά από τα πιο απλά γεύματα, μπορούν να είναι γευστικότατα και θρεπτικότατα. 

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr