Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Το σκοτάδι που ηττήθηκε από το φως… Ο Σημίτης, που έφυγε νύχτα, “επιστρέφει” νύχτα


13 χρόνια μετά… 13 χρόνια μετά την εκδίωξή του από το Μέγαρο Μαξίμου, από μια ελληνική κοινωνία που είχε κουραστεί να ανέχεται τα σκάνδαλα και τις απευθείας αναθέσεις της πρωθυπουργίας του, ο Κώστας Σημίτης επιστρέφει στην τηλεόραση, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Ιστορίες” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα.

Από δημοσιογραφικής άποψης, η συνέντευξη είναι αυτονόητη και μεγάλη επιτυχία. Ο εκλεκτός της διαπλοκής, ο πολιτικός για χάρη του οποίου… γεννήθηκε το εύρημα του “καταλληλότερου” στις δημοσκοπήσεις, παραχωρεί συνέντευξη ενώπιον της κοινωνίας που ο ίδιος και το “ορφανά” του κανιβάλισαν. Και όχι μόνο την περίοδο της οκταετίας του, αλλά και μετά την έκπτωσή τους από την εξουσία.
Υπάρχει ωστόσο μια παράπλευρη και εκκωφαντική σημειολογία, με δεδομένο ότι η συνέντευξη προβάλλεται τα μεσάνυχτα. Ο άνθρωπος που έφυγε νύχτα από την εξουσία, επιστρέφει… νύχτα στην τηλεόραση. Ο πολιτικός που, για να μην ξεχνιόμαστε, αρνήθηκε με σκανδαλώδη έπαρση να φτάσει μέχρι τις κάλπες των εκλογών του 2004 και να συντριβεί από τον Κώστα Καραμανλή, παραχωρώντας το “θαμπό δαχτυλίδι” στον τελευταίο των Παπανδρέου.
Κώστας Σημίτης. Το σκοτάδι που ηττήθηκε από το φως… έστω και προσωρινά.
Μαρίκα Λυσιάνθη/ ysterografa.gr