Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Έκτακτο: Πυροβολισμοί έξω απο το Βρετανικό Κοινοβούλιο


Πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το κτήριο που στεγάζει το βρετανικό κοινοβούλιο, στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα οι αρχές να κηρύξουν συναγερμό στο Ουέστμινστερ. Αστυνομικός φέρεται να έχει δεχθεί επίθεση με μαχαίρι εντός της περιμέτρου του κοινοβουλίου
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, πρόκειται για δύο ξεχωριστά περιστατικά, που είναι άγνωστο εάν συνδέονται μεταξύ τους: στο πρώτο, ένας άνδρας επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι έναν αστυνομικό μέσα στην περίμετρο του Κοινοβουλίου, πριν εξουδετερωθεί από τις σφαίρες των αστυνομικών. Μάλιστα οι πληροφορίες από το Λονδίνο αναφέρουν πως ο δράστης της επίθεσης με το μαχαίρι είναι τελικά νεκρός.
 Ύποπτο όχημα συνεχίζει να βρίσκεται στον χώρο έξω από το κοινοβούλιο και, μέχρι να ξεκαθαριστούν τα γεγονότα, η βρετανική αστυνομία εκκενώνει το σημείο.
Στο δεύτερο, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, παρασέρνοντας αρκετούς εξ αυτών.
«Δύο άτομα έχουν δεχθεί πυρά. Ο ένας τραυματίας – πιθανώς ο δράστης – φαίνεται νεκρός. Ο δεύτερος τραυματίας, ένας αστυνομικός, τραυματίστηκε αλλά δείχνει ζωντανός. Είδα έναν άνδρα να τρέχει προς την έξοδο του New Palace Yard, κάτω από το Μπιγκ Μπεν. Η αστυνομία του φώναζε για να τον σταματήσει, καλώντας τον να πετάξει το όπλο του. Μετά άκουσα δύο πυροβολισμούς», αναφέρει δημοσιογράφος του Independent.

Η Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του κοινοβουλίου, διέκοψε τη συνεδρίασή της, ενώ φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου. Οι βρετανικές αρχές μέχρι να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως τρομοκρατική ενέργεια.
Ο σταθμός του μετρό στο Ουέστμινστερ έχει κλείσει.
Οι υγειονομικές αρχές του Λονδίνου καλούν τους πολίτες της βρετανικής πρωτεύουσας να μην καλούν ασθενοφόρο εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ τα νοσοκομεία ζητούν εκτάκτως από το προσωπικό τους να παραμείνει στη θέση του.
Δείτε live εικόνα από το σημείο: