Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Στα ημιτελικά με ανατροπή ο Ολυμπιακός! "Καθάρισε" τον Ατρόμητο ο Φορτούνης - πέρασε με ήττα ο ΠΑΟΚ

Στα ημιτελικά με ανατροπή ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Ατρόμητο
Νίκη-πρόκριση με την υπογραφή του Κώστα Φορτούνη ήταν αυτή για τον Ολυμπιακό μέσα στο Περιστέρι, στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη είχε λήξει 0-0 και οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν να χάνουν από τον Ατρόμητο με γκολ του
Ντάουντα στο 46'. Ωστόσο, όταν μπήκε ο διεθνής μεσοεπιθετικός γύρισε το ματς με ασίστ στον Ρομαό (63') και με γκολ δικό του (71') κι έτσι με το 2-1 ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, συμπληρώνοντας την τετράδα (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό).
Το γκολ, με το οποίο προηγήθηκε ο Ατρόμητος, δεν έπρεπε να μετρήσει, μιας και ο Κιβρακίδης ήταν σε θέση οφσάιντ πριν δώσει την ασίστ στον Ντάουντα. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο, ύστερα από το αρχικό μούδιασμα, αντέδρασε, ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στο παιχνίδι τον Φορτούνη και ο διεθνής Έλληνας άσος του Ολυμπιακού "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες τους Περιστεριώτες. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντα Κόστα στο 83'. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού θα χάσει το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο α' ημίχρονο και κυνήγησε το γκολ, αλλά χωρίς επιτυχία. Στο 8' το σουτ του Ελιουνούσι εξουδετερώθηκε από τον Γκορμπούνοφ και στο 24' ο Ανσαριφάρντ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, αλλά πάλι ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν σε ετοιμότητα.
Σε όλο αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι διατήρησαν έναν παθητικό ρόλο, δίνοντας προσοχή στην άμυνα και δεν ήταν απειλητικοί, όμως με την έναρξη του β' ημιχρόνου (46'), έφτασαν στο γκολ. Ο Κιβρακίδης έφυγε από δεξιά (σε θέση οφ-σάιντ), γύρισε προς την περιοχή και ο επερχόμενος Ντάουντα από κοντά έκανε το 1-0. Ο Μπέντο αναγκάστηκε να περάσει στο παιχνίδι τον Φορτούνη κι αυτός με μια ασίστ κι ένα γκολ γύρισε το ματς. Στο 63' εκτέλεσε φάουλ και ο Ρομαό με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ το 71' και σε σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, με κεφαλιά έκανε το 1-2. 

 Στο 83' ο Ντα Κόστα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και θα χάσει το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.
Στα τελευταία λεπτά, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, με τον Ολυμπιακό να "σφραγίζει" την πρόκριση του για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. 
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες (89' Λαζαρίδης), Λημνιός (81' Ντιγκινί), Τόνσο, Πλατέλλας, Ντάουντα (55' Λε Ταλέκ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο):
Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρομαό, Ανδρούτσος (80' Ρέτσος), Μανθάτης (85' Νικολάου), Ελιουνούσι (55' Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.


 ====
 Η Ξάνθη προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει. στην Τούμπα, αλλά ο «δικέφαλος» του Βορρά ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μια πρόκριση, ωστόσο, που ήρθε με πολλά χτυποκάρδια για τον «Δικέφαλο», ο οποίος ηττήθηκε στη ρεβάνς της Τούμπας από την Ξάνθη 0-1, με γκολ του Γιουνές στο 64΄, αλλά πέρασε στους «τέσσερις» χάρις στη νίκη με 2-1 στα Πηγάδια. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Σολτάνι και η Ξάνθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου (70΄ Μάτος), Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Πέλκας (62΄ Μπίσεσβαρ), Τζάλμα, Μυστακίδης, Κουλούρης (85΄ Πρίγιοβιτς).
ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου):
Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (71΄ Ντε Λούκας), Λάζιτς (61΄ Τριάδης), Πιτσέλι (61΄ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Γιουνές.


 Σε αναμετρήσεις για τους αγώνες ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (σε παρένθεση ο α΄αγώνας):

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-1 (0-4)
ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 (0-0) ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1 (2-1)
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 (0-0)