Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία: Τι δείχνουν τα τελευταία ευρήματα για τις επιπτώσεις της

electromagneticradiatione125.jpgΗλεκτρομαγνητική ακτινοβολία: Τι δείχνουν τα τελευταία ευρήματα για τις επιπτώσεις της



Τα τελευταία ευρήματα για τις βιολογικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και τους μύθους και την πραγματικότητα γύρω από αυτές, παρουσίασε η Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος, σε σχετική ημερίδα. Στο πλαίσο αυτό έμφαση δόθηκε
σε συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως είναι η χρήση της  ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην κινητή τηλεφωνία, τα μηχανήματα solarium κά.

Διαβάστε περισσότερα 

ob_stog.jpgΟ ρόλος της Λειτουργικής Ιατρικής στην πρόληψη της παχυσαρκίας


Η παχυσαρκία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας τον 21ο αιώνα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να την χαρακτηρίζει ως νόσο λόγω των επιπτώσεών της στην υγεία, στην ικανότητα προς εργασία, στην κοινωνικότητα καθώς και στην ποιότητα και διάρκεια ζωής.

Διαβάστε περισσότερα 

colonoscopy34e.jpgΚολονοσκόπηση: Από το χθες στο σήμερα


Ο ιατρός, Γιαννακουλάκος Μιχαήλ, γραφει για τη διαδικασία της κολονοσκόπησης στο παρελθόν, για το πώς έχει εξελιχθεί σήμερα και για τη σημασία της στη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα 

Σπερμοδιάγραμμα: Η πιο σημαντική εξέταση για την ανδρική υπογονιμότητα

spermets.jpg
Στο ένα τρίτο των ζευγαριών με  υπογονιμότητα η αιτία βρίσκεται στον άνδρα. Είναι πιθανό ο άνδρας να είναι και να νοιώθει απόλυτα υγιής,  αλλά η ποιότητα του σπέρματός του  να είναι χαμηλή. Η ανάλυση σπέρματος λέγεται σπερμοδιάγραμμα και είναι η πιο σημαντική εξέταση για τον έλεγχο της γονιμότητας του άνδρα. Γράφει ο Βασίλειος Ε. Θεοδωρόπουλος, FEBU, χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος.

Διαβάστε περισσότερα 

babe.ets.jpgΘηλασμός: Όλες οι απορίες των νέων μαμάδων


Τα οφέλη του θηλασμού είναι λίγο-πολύ γνωστά. Ωστόσο, είναι πολλές οι απορίες που έχουν οι μαμάδες, κυρίως όταν αυτές γεύονται την εμπειρία για πρώτη φορά. Η παιδίατρος Μπακογεώργου Xαρά απαντά στα ερωτήματα που συχνά τις απασχολούν, βοηθώντας τες να απολαμβάνουν την εμπειρία τους χωρίς ανασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα 

telemedicine.jpg"Τηλεϊατρική" εκτίμηση καρδιολογικών περιστατικών σε απομακρυσμένα νησιά


Ένα νέο «εργαλείο», το οποίο θα συμβάλει στη καλύτερη έκβαση των καρδιολογικών περιστατικών, έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι γιατροί απομακρυσμένων νησιών. Από την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ).

Διαβάστε περισσότερα 

mpaskozosmaltae12.jpgΙ. Μπασκόζος: Να ενταχθούν άμεσα τα γενόσημα στην αντιρετροϊκή θεραπεία


Κοινή δράση των χωρών της ΕΕ, έτσι ώστε να ενταχθούν αποτελεσματικά γενόσημα στην αντιρετροϊκή θεραπεία, από το ερχόμενο καλοκαίρι, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας (ΓΓΔΥ), Ι. Μπασκόζος, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Υγείας στη Μάλτα.

Διαβάστε περισσότερα 

papanikolaoupanose34.jpg«Κρυφτούλι» σε βάρος των νέων γιατρών καταγγέλει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ


Βολές κατά του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Κώστα Μάρκου, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου σχετικά με τους ειδικευόμενους γιατρούς. Παράλληλα, έκανε λόγο για «κρυφτούλι» που παίζουν οι υπουργοί Υγείας σε βάρος των νέων γιατρών και της δημόσιας περίθαλψης.

Διαβάστε περισσότερα 

adultvaccinationromanou.jpgΓιατί είναι σημαντικός ο εμβολιασμός των ενηλίκων;


Με την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας του γενικού πληθυσμού, ο κίνδυνος επανεμφάνισης των μεταδοτικών νοσημάτων που προλαμβάνονται με εμβολιασμό μεγαλώνει διαρκώς.

Διαβάστε περισσότερα  

stogiatro.gr