Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Τα επαγγέλματα που συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας

depressedprofessionalromanou.jpgΤα επαγγέλματα που συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας


Διπλάσιος από τον μέσο όρο είναι ο κίνδυνος αυτοκτονίας για τους νοσηλευτές και σημαντικός για τους δασκάλους του δημοτικού σχολείου- καθώς φτάνει το 42%.

Διαβάστε περισσότερα 

healthyspermdietromanou.jpgΠοιες τροφές βλάπτουν το σπέρμα;


Η υπογονιμότητα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει το 15% όλων των ζευγαριών της αναπαραγωγικής ηλικίας. Ο ανδρικός παράγοντας, όπως η κακή ποιότητα του σπέρματος,
ευθύνεται για περίπου το 25%των περιπτώσεων.

Διαβάστε περισσότερα 

bloodtestromanou.jpgΤεστ ανιχνεύει την ομάδα αίματος σε 30 δευτερόλεπτα


Μόλις μια σταγόνα αίματος και 30 δευτερόλεπτα αρκούν για να βρει κανείς την ομάδα αίματός του! Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ένα ταχύτατο και σχεδόν 100% ακριβές τέστ αίματος που μπορεί να προσδιορίσει την ομάδα αίματος σε λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε περισσότερα 

Bigstock_-27678989-Pretty-Woman-Looking-A-Pregnancy-Test-While-Her-Boyfriend-Sleeping.jpgΥπογονιμότητα πριν τα 30: Οι πιθανές αιτίες


Η υπογονιμότητα δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο των γυναικών που έχουν περάσει τα 35 τους χρόνια, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί πολύ νωρίτερα - ακόμα και σε 20χρονα κορίτσια.

Διαβάστε περισσότερα 

Μπορώ να ξυπνήσω τον υπνοβάτη ή όχι;

sleepwarkerromanoy.jpg
Η απάντηση είναι ναι, ωστόσο ο μύθος ότι απαγορεύεται επιβιώνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν είναι επικίνδυνο να ξυπνήσει έναν υπνοβάτη, αν και είναι βέβαιο όι θα έλθεις αντιμέτωπος με ένα άτομο μπερδεμένο και αποπροσανατολισμένο. Αν δεν τον ξυπνήσετε, το πιθανότερο είναι ότι θα γυρίσει στο κρεβάτι του και την επόμενη δεν θα έχει καμία ανάμνηση του γεγονότος.Πού οφείλεται όμως η υπνοβασία; Δείτε τις απαντήσεις στις γραμμές που ακολουθούν.

Διαβάστε περισσότερα 

Πώς θα χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

apoleiavarousstogia.jpg
Ένα από τα πράγματα που απασχολεί ιδιαιτέρως τις γυναίκες που μόλις έχουν φέρει στον κόσμο το παιδί τους είναι η επαναφορά στο αρχικό τους βάρος. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν ρεαλιστικούς στόχους σχετικά με την απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη και να μην περιμένουν να χάσουν σε λίγες ημέρες τα κιλά που πήραν μέσα σε εννέα μήνες. Γράφει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος, Παρασκευάς Παπαχρήστος.

Διαβάστε περισσότερα 

cookingatnightromanou.jpgΠώς θα αποφύγετε το φαγητό απ' έξω;


Σας τυχαίνει συχνά λόγω εργασίας και έλλειψης χρόνου να παραλείπετε γεύματα και να τρώτε «στο πόδι» κάτι έτοιμο; Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι τέτοιο, σκεφτείτε πως δεν απαιτείται πολύς χρόνος για να φάτε σωστά. Μερικά από τα πιο απλά γεύματα, μπορούν να είναι γευστικότατα και θρεπτικότατα. 

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr