Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

«Μπορεί και να λάβαμε μηνύματα από εξωγήινους αλλά τα αγνοήσαμε»

«Μπορεί και να λάβαμε μηνύματα από εξωγήινους αλλά τα αγνοήσαμε»
Mπορεί η ανθρωπότητα να έχει ήδη λάβει μηνύματα από εξωγήινους, αλλά αυτά τα σημάδια αγνοήθηκαν!
Την αποκάλυψη αυτή κάνει, σύμφωνα με τον independent, ο Avi Loeb, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ο οποίος μετά από σχετικές έρευνες
που έκανε κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα σήματα αυτά που φτάνουν στη Γη με την μορφή εκλάμψεων (ιδιαίτερα από το 2007 και μετά) αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό- διαστημόπλοιο (light-powered ship το χαρακτηρίζει εκείνος) προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκεται στα βάθη του σύμπαντος!
Οι εκλάμψεις αυτές φέρνουν σε αμηχανία τους επιστήμονες καθώς μπορεί να είναι η απόδειξη εξωγήινης ζωής αλλά επί της ουσίας μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα τα αγνοεί! Ο καθηγητής αστροφυσικής του Χάρβαρντ ξεκαθαρίζει πως οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσδιορίσουν από που προέρχονται αυτές οι «γρήγορες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων» (Fast Radio Bursts-FRB), ωστόσο, δεν αποκλείεται να προέρχονται από κάτι που έχει την μορφή ενός τεράστιου πομπού και μεταξύ άλλων, δίνει ενέργεια σε διαστρικούς ανιχνευτές για ταξίδια σε μακρινούς γαλαξίες!
Σύμφωνα με τον καθηγητή οι εκλάμψεις διαρκούν χιλιοστά του δευτερολέπτου, η πηγή τους δεν έχει προσδιοριστεί αλλά σίγουρα ο άνθρωπος δεν έχει τα μέσα για να δημιουργήσει μια τέτοια τεχνολογία και αυτό γιατί θα απαιτούσε την κατασκευή μιας… ηλιακής γενήτριας που θα έχει το μέγεθος ενός πλανήτη και θα στέλνει μηνύματα σε όλο τον γαλαξία!
Αξίζει να σημειωθεί πως οτιδήποτε και αν είναι αυτό που παράγει τις εκλάμψεις ραδιοκυμάτων είναι γεγονός ότι είναι αρκετά ισχυρό για να μετακινεί κάτι που ζυγίζει εκατομμύρια τόνους, ενώ αν αυτό συνέβαινε με φυσικό τρόπο, τότε στη Γη θα λαμβάναμε απίστευτα γρήγορες εκλάμψεις ενέργειας.
TechIT.gr