Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Έρχονται τα γραφεία προστασίας δικαιωμάτων των ασθενών -Δημοσιέυτηκε το ΦΕΚ


ypourgeio_ygeias3123.jpgΈρχονται τα γραφεία προστασίας δικαιωμάτων των ασθενών -Δημοσιέυτηκε το ΦΕΚ


Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση που συστήνει τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/ριών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., που αντικαθιστούν τα προηγούμενα γραφεία υποστήριξης του πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα 

menstruatione123.jpgΔιαταραχές περιόδου: Όλες οι πιθανές αιτίες


Τουλάχιστον το 30% των γυναικών και των κοριτσιών αναπαραγωγικής ηλικίας
παρουσιάζουν διαταραχές της περιόδου. Τις περισσότερες φορές η αιτία δεν είναι ανησυχητική. Όχι όμως πάντα.

Διαβάστε περισσότερα 

probioticsallergiesromanou.jpgΣυνδυασμός προβιοτικών καταπολεμά τις αλλεργίες


Να μειώσουν τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας με τη βοήθεια ενός συνδυασμού από προβιοτικά, κατάφεραν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Διαβάστε περισσότερα 

pankardiko.jpgΜοναδικό επίτευγμα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης


Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε το μεγαλύτερο ανεύρυσμα  (όπως προκύπτει από την βιβλιογραφία) που έχει αναφερθεί ποτέ στον κόσμο, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα 

womandrugromanou.jpg1 στους 3 χρήστες ναρκωτικών είναι γυναίκα


Περισσότερες πιθανότητες να τους συνταγογραφηθούν φάρμακα με ναρκωτική δράση ή φάρμακα κατά του άγχους, έχουν οι γυναίκες, με αποτέλεσμα να έχουν και περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κατάχρηση αυτών των ουσιών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπή του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών, που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βιέννη, αλλά και στην Αθήνα από το ΚΕΘΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα 

eleanae123.jpgE.Λ.Ε.ΑΝ.Α.: 1o βραβείο στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Συλλόγων


Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α (Ελληνική  Εταιρεία  Αντιρευματικού Αγώνα) έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,  το πρώτο βραβείο για την εργασία της  με τίτλο «Σεξουαλική ζωή νεαρών ατόμων με ρευματικά νοσήματα» κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου των Συλλόγων Ασθενών μελών της EULAR –PARE  στο οποίο συμμετείχαν περισσότερες από  30 χώρες και αντιπροσωπεία των ΗΠΑ για πρώτη φορά φέτος.

Διαβάστε περισσότερα 

faint1e.jpgΤι μπορεί να κρύβει μια λιποθυμία


Μια λιποθυμία συχνά προκαλεί ανησυχία αν όχι πανικό. Κι ενώ μπορεί όντως να είναι κάτι ανησυχητικό, τις περισσότερες φορές οι αιτίες είναι αθώες.

Διαβάστε περισσότερα 

Κίνδυνος από το απαστερίωτο γάλα

rawmilkromanou22.jpg
Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε τα προϊόντα που λαμβάνουμε απευθείας από την ύπαιθρο ως πιο αγνά και μη επεξεργασμένα, μπορεί όμως να κρύβουν σοβαρούς κινδύνους, ακριβώς λόγω αυτής της έλλειψης επεξεργασίας. Το απαστερίωτο γάλα μπορεί να περιέχει επικίνδυνα βακτήρια, παράσιτα και ιούς. Δυστυχώς στις ΗΠΑ, οι επιδημίες από την κατανάλωση απαστερίωτου γάλακτος βρίσκονται σε άνοδο

Διαβάστε περισσότερα 

deskjobromanou.jpgΗ δουλειά γραφείου βλάπτει σοβαρά την υγεία


Η καθιστική εργασία συνδέεται με αυξημένη περίμετρο της μέσης και αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, υποστηρίζει νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ.


Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr