Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Πολιτική πρωτοβουλία Πέτρου Τατούλη για συναίνεση στο νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και την Οικονομική Επιτροπή.



 
«Χαιρετίζω την πολιτική συνεννόηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου όμως δεν εγκαταλείπονται οι πολιτικές θέσεις της κάθε παράταξης. Χαιρετίζω τη νέα αυτή περίοδο δημιουργικής συμμετοχής στην προσπάθεια της περιφερειακής αρχής, που συνιστά μεγάλο πολιτικό επίτευγμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ειδικά ενόψει των αλλαγών που επίκεινται στο πλαίσιο του Καλλικράτη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά τη σχεδόν ομόφωνη αποδοχή της πολιτικής του πρωτοβουλίας για συνεννόηση στην εκλογή τόσο του νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και στη νέα σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής.

«Αυτή η συνεννόηση δημιουργεί μια νέα φιλοσοφία στη συγκρότηση των θεμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, εμβαθύνει τις αναγκαίες πολιτικές αντιπαραθέσεις και ταυτόχρονα αμβλύνει την αντιπαλότητα, που δε συνιστά πολιτικό γεγονός», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  και ανέφερε ότι αυτό επετεύχθη μετά από κοπιώδη συγκρουσιακή πορεία τα προηγούμενα χρόνια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του πολιτικού οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο κ. Τατούλης, δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η δημοκρατική λειτουργία και η συλλογική προσπάθεια του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρότεινε, αφενός, να εμπλουτίζεται η ατζέντα των θεμάτων του Συμβουλίου από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, παρότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, και, αφετέρου, να συσταθεί επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου με κύριο γνώμονα τη γρήγορη λήψη των αποφάσεων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε επίσης ιδιαίτερα τον απερχόμενο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπο Σκούρο για το ήθος, τη νηφαλιότητα, την πολιτικοποίηση και τη διαλεκτικότητά που επέδειξε, όπως και την υπόλοιπη σύνθεση του απερχόμενου Προεδρείου, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα σύνθεσή του.
Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το σώμα και έχει ως εξής: Πρόεδρος κ. Ηλίας Στρατηγάκος, Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Γαβρήλος, Γραμματέας κ. Ιωάννης Ροτζιώκος.
Η νέα σύνθεση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία επίσης εκλέχθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία έχει ως εξής: Τακτικά μέλη: Αλέξιος Αλεξόπουλος, Γεώργιος Μπακούρης, Ιωάννης Μπουκουβάλας, Θεόδωρος Ντάνος, Ιωάννης Σαρρής, Νικόλαος Πατσαρίνος, Ανδρέας Πουλάς και Νικόλαος Γόντικας. Αναπληρωματικά μέλη: Ευρυπίδης Γκιάτας, Άγγελος Χρονάς, Ιωάννης Κατσίρης, Γεώργιος Πετρίτσης, Κωνσταντίνος Λέγγας, Παναγιώτης Γκανάς, Σαράντος Αλεξανδρής, Κωνσταντίνα Βουδούρη.