Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η επιδημία ιλαράς εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη- Ανησυχία από τον ΠΟΥ

Η επιδημία ιλαράς εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη- Ανησυχία από τον ΠΟΥ

measlesromanou.jpg
Περισσότερα από 500 κρούσματα ιλαράς έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, η πλειονότητα των οποίων περιορίζεται σε Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία και Ουκρανία. Η Ιταλία, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από τα μισά κρούσματα (283) και η Ρουμανία, με 17 νεκρούς από τον Ιανουάριο
του 2016, είναι οι δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα 

Δισκοκήλη: «Ένοχο» το υπερβολικό βάρος

backpain-obesitye1.jpg
Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης δισκοκήλης έχουν οι άνθρωποι με υπερβολικό βάρος, έναν από τους κύριους παράγοντες πρόκλησης και επιδείνωσης του πόνου στην πλάτη, οι επιπτώσεις του οποίου στην ποιότητα ζωής του πάσχοντα μπορούν να συγκριθούν με πολλές σοβαρές και συχνά απειλητικές για τη ζωή ασθένειες που αποτελούν συνέπεια της δυσαναλογίας ύψους / βάρους.

Διαβάστε περισσότερα 

csectionromanou22.jpgΠού οφείλονται οι αυξημένες καισαρικές; - Η θέση των γυναικολόγων


Στο ποσοστό –ρεκόρ του 57% (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ) φτάνουν οι καισαρικές στην Ελλάδα, το φαινόμενο αυτό όμως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία δεν μπορεί να αποδοθεί a priori στη κακή άσκηση της ιατρικής από τους επαγγελματίες υγείας στο χώρο της Μαιευτικής.

Διαβάστε περισσότερα 

paidiobesityromanou22.jpgΚληρονομική η παιδική παχυσαρκία


 Η προδιάθεση για την παιδική παχυσαρκία καθορίζεται πριν τη γέννηση του παιδιού, ενώ περίπου 4 στα 10 Ελληνόπουλα προσχολικής και σχολικής ηλικίας είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα!

Διαβάστε περισσότερα 

fb.us.2ets.jpgΣυνεργασία Facebook – Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για την υπεύθυνη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών




Το Facebook ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet4kids.gr) – μια διαδικτυακή πλατφόρμα για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που δίνει έμφαση στην προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που ενέχει ο ψηφιακός κόσμος.

Διαβάστε περισσότερα 

kidreadingdogromanou22.jpgΕνθαρρύνετε το παιδί σας να διαβάσει στον... σκύλο σας!


Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι τα παιδιά που διαβάζουν περισσότερο έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Η έκθεση “Διάβασμα για ευχαρίστηση” του υπουργείου Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου, που δημοσιεύθηκε το 2012, επιβεβαιώνει αυτή τη σχέση.

Διαβάστε περισσότερα 

bcstogia.jpgΝέα θεραπευτική επιλογή στον καρκίνο του μαστού


Ο FDA ενέκρινε την ριμποσικλίμπη ως θεραπεία πρώτης γραμμής για HR+/HER2- μεταστατικό καρκίνο του μαστού, σε συνδυασμό με οποιονδήποτε αναστολέα αρωματάσης.

Διαβάστε περισσότερα 

xanthosef132.jpgΑ. Ξανθός: Εφικτή η βελτίωση της Δημόσιας Υγείας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης


Ακόμα και στο σημερινό περιβάλλον λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας υπάρχουν περιθώρια βιώσιμης χρηματοδότησης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και του Κοινωνικού Κράτους, ανέφερε στην εισήγησή του ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, στο πλαίσιο της διημερίδας για τη Δημόσια Υγεία, που διεξάγεται σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα 

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Μια παγκόσμια επιδημία

xronia_nefriki_aneparekeia.jpg
Ως Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) ορίζεται η σταδιακή αλλά μόνιμη και μη αναστρέψιμη ελάττωση της νεφρικής λειτουργίας.  Η ΧΝΝ διακρίνεται σε 5 στάδια, 1 το ελαφρύτερο και 5 το βαρύτερο, ανάλογα με τις τιμές του δείκτη που ονομάζεται ρυθμός σπειραματικής διήθησης (GFR). Στο πέμπτο και τελικό στάδιο της νόσου, ο ασθενής χρειάζεται υποκατάσταση της νεφρικής λειτουργίας με τεχνητά μέσα, δηλαδή αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, ή πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, μας λέει η κυρία Κυριακή Σταματέλου, Νεφρολόγος, MBA

Διαβάστε περισσότερα 

stogiaprosl.jpgΚΕΕΛΠΝΟ: 47επιπλέον άτομα για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων


Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) οι πίνακες αποτελεσμάτων  της επαναπροκήρυξης των άγονων θέσεων της πρώτης φάσης του προγράμματος που αφορά στην πρόσληψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού για την υγειονομική κάλυψη των  προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα 

doctor.wallet.e789.jpgΙ.Σ.Α.: Εξώδικο προς τον ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές 2010-2012


Εξώδικο έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στον ΕΟΠΥΥ, καλώντας τον να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (έτη 2010-2011-2012) των ταμείων που υπήχθησαν στον Οργανισμό, εντός της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας (30/06).

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr