Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ξεκίνησε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στα σχολεία

Ο Δήμος ξεκίνησε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στα σχολεία

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια του σχεδιασμού του για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τη μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκίνησε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση στους μπλε κάδους.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, έχει την έγκριση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και περιλαμβάνει καμπάνιες ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων και με ενέργειες όπως:
•    Η ενημέρωση των μαθητών για την ανακύκλωση, τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την οικονομία, τα υλικά και ο τρόπος που ανακυκλώνονται,
•    Η διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού, καθώς και
•    το δημιουργικό παιχνίδι με θέμα την ανακύκλωση,
αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά το ποσοστό της ανακύκλωσης στη σχολική κοινότητα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επισκέψεις στο Νηπιαγωγείο Λυκοποριάς και στα δημοτικά σχολεία Πύργου και Λυκοποριάς, από ομάδα εθελοντών με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουσουλό. Με την άριστη συνεργασία των εκπαιδευτικών, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη δράση και επέδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον.
Πρωταρχικό στόχο άλλωστε για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί η μύηση της νέας γενιάς, και ειδικά των παιδιών μικρής ηλικίας, στην πρακτική της ανακύκλωσης και της ορθής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων.