Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Νηστεία: Να η ευκαιρία για αποτοξίνωση

nisteia

Νηστεία: Να η ευκαιρία για αποτοξίνωση


Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής αποτελεί μια πνευματική διαδικασία και ταυτόχρονα μια ευκαιρία για φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Κάθε χρόνο, όμως, τίθεται το ίδιο ερώτημα: κάνει καλό ή κακό στην υγεία μας;

Διαβάστε περισσότερα 


 

cocustodyromanou22.jpg

Έξυπνη εφαρμογή - σύμμαχος για διαζευγμένους γονείς

 


Μια νέα εφαρμογή για smartphone βοηθά τα χωρισμένα ζευγάρια να διαχειρίζονται τις υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με τα παιδιά τους, χωρίς να χρειάζεται να μιλούν
ή να διαφωνούν στο τηλέφωνο.

Διαβάστε περισσότερα

painfulperiodromanou.jpgΆδεια για τις εργαζόμενες με δυσμηνόρροια εξετάζει η Ιταλία


Μια πρόταση για έναν νόμο που θα υποχρεώνει τις εταιρείες να χορηγούν τρεις ημέρες άδεια μετ' αποδοχών κάθε μήνα στις γυναίκες υπαλλήλους που πάσχουν από δυσμηνόρροια, εξετάζει το κοινοβούλιο της Ιταλίας.

Διαβάστε περισσότερα

constipationpainsoulromanou.jpgΔυσκοιλιότητα: Γιατί μας «κόβει» ποιότητα ζωής;


Καθιστική ζωή, παχυσαρκία, άγχος και μειωμένη κατανάλωση φυτικών ινών, αυξάνουν τη συχνότητα της δυσκοιλιότητας στις δυτικές κοινωνίες, «ανοίγοντας» έναν φαύλο κύκλο, που δεν επιδρά μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή.

Διαβάστε περισσότερα

Πού οφείλεται η ακράτεια ούρων στις γυναίκες;

Incontinencewomanromanou.jpg
Η ακράτεια, πρόβλημα που αφορά περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, στην πλειοψηφία τους γυναίκες (έως 80% των πασχόντων είναι γυναίκες) επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών, γι’ αυτό και χρήζει αντιμετώπισης. Σε αντίθεση με μια κοινή πεποίθηση που υπήρχε μέχρι σήμερα, ότι η ακράτεια σχετίζεται αποκλειστικά στη γήρανση, η πλειοψηφία των ασθενών είναι δραστήριες γυναίκες, μέσης ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα

parkinsondiseaseromanou.jpgΠολύ σημαντική η άσκηση για τους πάσχοντες από νόσο του Πάρκινσον


Οι άνθρωποι με νόσο του Πάρκινσον που ασκούνται για τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα, έχουν πιο αργή πτώση στην ποιότητας ζωής και την κινητικότητά τους σε διάστημα δύο ετών, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα

runwithdogromanou2.jpgΤα ναι και τα όχι της άσκησης με τον σκύλο


Ο σκύλος σας μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό σας σύντροφο στην άσκηση. Και είναι λογικό- ένας σκύλος έχει απεριόριστη ενέργεια. Όταν επίσης σας περιμένει με το λουρί στο στόμα να τον πάτε βόλτα, είναι το ιδανικό κίνητρο για άσκηση! Πώς μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας ιδιαίτερα διασκεδαστική τόσο για εσάς όσο και για τον καλύτερο (χνουδωτό) σας φίλο;

Διαβάστε περισσότερα

iatrikos
tourismosΣτο Μόντρεαλ το θέμα του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα


O Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές του αποτελεί το θέμα σημαντικής διημερίδας, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 28-29 Μαρτίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα 





stogiatro.gr