Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Β. Κικίλιας: «Κανένας δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του κ. Τσίπρα και τα αντίμετρά του. Ανήκουν εξ' ολοκλήρου στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο».


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», είπε ότι «σε αυτό δεν έχει κανένας αντίρρηση. Κανένας δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του κ. Τσίπρα και τα αντίμετρά του. Ανήκουν εξ' ολοκλήρου στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο».
Ο κ. Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά ότι κρατά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη «όλοι μαζί». «Όλοι μαζί στη προσπάθεια να γυρίσει αυτό το μελαγχολικό κλίμα, οικονομικό, κοινωνικό, ψυχολογικό, το οποίο υπάρχει και η χώρα να ξαναμπεί σε μία σειρά. Σε αυτό δεν έχει κανένας αντίρρηση», σημείωσε, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει περιθώριο για κανέναν να συμβιβαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό ότι κάνει ζημιά στη χώρα και ανέφερε πως χθες ο κ. Τσίπρας μιλούσε για ανάπτυξη, την ίδια ώρα που βγήκε η ΕΛΣΤΑΤ και μίλησε για 1,1 ύφεση το Δ' τρίμηνο του 2016. «Ανήκουστα πράγματα! Και το επιχείρημα που πήγαιναν στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ και έλεγαν ότι ‘εμείς, επειδή μιλάμε για πλεονασματικά τρίμηνα έχουμε το δικαίωμα να κρατάμε άμυνα απέναντι στα μέτρα που μας ζητάτε’, καταρρίφθηκε από την ίδια την κυβέρνηση», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Κανένας δεν θέλει να μείνει η Ελλάδα πίσω, παρά μόνο αυτή η κυβέρνηση που την ενδιαφέρουν μόνο οι καρέκλες της».

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε με δικές του δηλώσεις και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καθημερινά λέει πράγματα εν είδει παράστασης και αποτυγχάνει απολύτως.
«Τα θαύματα παλαιότερα, αλλά και στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρατούσαν τρεις μέρες. Χθες, κράτησαν μόλις 34 λεπτά. Από τις 11:40, που ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μέχρι τις 12:14, όπου βγήκε η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που έκανε λόγο για το χειρότερο τρίμηνο από το 1998», υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Για το θέμα της ύφεσης, το 4ο τρίμηνο του 2016 ήταν το χειρότερο από το 1998. Γυρίσαμε, όχι 2 χρόνια πίσω, που η χώρα έβγαινε από τα αδιέξοδα της, αλλά 20 χρόνια πίσω», επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Η χώρα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ζούμε χρειάζεται πρωθυπουργό και όχι ηθοποιό. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει ως πρωθυπουργός, αλλά και ως ηθοποιός».
«Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι άλλοι πατάνε γκάζι και εμείς αριστερό χειρόφρενο. Αυτή είναι η πραγματικότητα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης. Τόνισε επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία «παρέλαβε ύφεση -7,5% το καλοκαίρι του 2012 και παρέδωσε ανάπτυξη +0,5% σε δυο χρόνια» ενώ με το ΣΥΡΙΖΑ η χώρα «από το +0,5% επέστρεψε στο μείον».