Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

O HΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΞΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Νίκησε στα πέναλτι 4 - 3 την Κόρινθο 2006

Ο ιστορικός Ηρακλής Ξυλοκάστρου, εδώ και λίγη ώρα, είναι ο Κυπελλούχος Κορινθίας περιόδου 2016 - 2017, καθώς μετά από κανονικό αγώνα και παράταση  1 - 1 , στη διαδικασία των πέναλτι , επικράτησε 4 - 3 επί του ΑΣ Κόρινθος 2006 , στο 45ο Τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας, που εγινε στο κατάμεστο γήπεδο του Ζευγολατιού. Η παράδοση στο κύπελλο διατηρήθηκε που θέλει τα τελευταία χρόνια ομάδα από την ενδοχώρα της Κορινθίας να κατακτά το Κύπελλο νικώντας ομάδα της κορινθιακής πρωτεύουσσας .Λέτε αυτό να συμβεί και στο πρωτάθλημα; ....
Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, Στο σκορ προηγήθηκε η Κόρινθος 2006 στο 27΄ με κοντινό πλασέ του Γάλα μετά από παράλληλη μπαλιά του Πασαλίδη.

Έξι λεπτά αργότερα στο 33΄ ο Αλούσι σέρβιρε στο Ματθαιόπουλο που ισοφάρισε σε 1 - 1 για τον Ηρακλή. Η έξυπνη τακτική του Νίκου Κολιμάδη και το στήσιμό της σμαδος του οδήγησαν τον Ηρακλή στην επιτυχία, αυτή. Στη παράταση το σκορ δεν άλλαξε  με αποτέλεσμα οι ομάδες να οδηγηθούν στα πέναλτι
Άστοχο το πρώτο πέναλτι για την Κόρινθο ΄06 που εκτέλεσε ο Φίλης, Ο Πιλιαφάς πέτυχε το 0 - 1 για τον Ηρακλή. Ο Δημητριάδης ισοφαρίζει σε 1 -1 για την ομάδα του Σταύρου Μπινιάρη.
Ο Καφαντάρης εύστοχος σημειώνει το 1 - 2 για τον Ηρακλή, Ο Καζάλωφ ισοφαρίζει σε 2 - 2. Ο Μαστρογιαννόπουλος σημειώνει το 2 - 3. Ο Πασαλίδης σημειώνει το 3 - 3 παρά την προσπάθεια του Ηλία Κουρούμαλη να αποκρούση. Ο Αλούσι σημειώνει το 3- 4 γιά τον Ηρακλή.
Η αγωνία των θεατών στις εξέδρες του Ζευγολατιού στο κατακόρυφο. Ο Γάλας της ομάδας της 2006 , έτοιμος να εκτελέση το πέναλτιι , παίρνει φόρα... και ο Ηλίας Κουρουμαλης με την απόκρουση του στέλνει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου στους... 7 ουρανούς....
Το γήπεδο του Ζευγολατιού πήρε "φωτιά από τους ξέφρενους πανηγυριμούς των φιλάθλων της Δυτικής Κορινθίας που ήρθαν στο Ζευγολατιό να συμπαρασταθούν στο 98χρονο "γηραιό" του Ξυλοκάστρου.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: Χανδρινός, , Αμπαδιωτάκης Κ.(72΄ Πέτκωφ), Μαυρέλης, Φίλης Βλάσσης, Καζάλοφ, Σιδέρης, Πασαλίδης, Μαζιώτης ( 83΄ Δημητριάδης)  , Γάλας, Ζαγοριανός  (62’ λ.τρ. Γκολέμης)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Κουρούμαλης Η., Μαστρογιαννόπουλος, Κακογιάννης, Καφαντάρης Γ (99΄ λ. τρ. Κλουτσινιώτης) .  Κουρούμαλης Γ., Κουλάκης, Καφαντάρης Μ., Αλούσι,  Παπαδημητρίου Πιλιαφάς Α., Ματθαιόπουλος ( 67 Μανώλης)

Τις απονομές μεταλλίων  και του Κυπέλλου έκανε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας κ. Μιχάλης Τζιχρητζής . 
Φωτογραφία του Αναστάσιος Γκιολής.

Τον αγωνα παρακολούθησαν ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο Δημαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος , οι Αντιδήμαρχοι κ..κ Παναγιώτης Καλύβας και Κώστας Κουσουλός, ο ιατρός κ Αμαστάσιος Γκιολής, Διοικητικοί παράγοντες από τις ομάδες του Αστέρα Δερβενίου, της Λυκοποριάς , του Πανευρωστινιακού κ.λ.π.Φωτογραφία του Αναστάσιος Γκιολής.

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου η ομάδα του Νίκου Κολιμάδη κατέκτησε για 2η φορά στην 89χρονη ιστορία του το Κύπελλο Κορινθίας , αποκλείοντας εκτός έδρας τον ΑΟ Μαψού 5 - 0, τον ΠΑΣ Κλένια με 5 -1, την Δάφνη με 1 - 0  και τον Τενεάτη Αθικίων με 1 - 0 και την Κόρινθο 2006 με σκορ 4 - 3 στα πέναλτι.
Την πρώτη φορά που μετείχε στο τελικό του Κυπέλλου, την περίοδο 2009 - 2010, είχε κατακτήσει το τρόπαιο καθώς είχε νικήσει 4 - 1 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας και παράταση 0 - 0) τον Ολυμπιακό  Λουτρακίου .
Ο Ηρακλής με προπονητή τον Σπύρο Αργυρόπουλο αγωνίστηκε με την ακόλουθη σύνθεση: Κολιμάδης, Μάντα, Καρακώστας, Βελέντζας, Ψυχογιός (105′ Ραχιανιώτης), Μαργαρίτης, Στυλιανούδης (57′ Καρβούνης), Διαμαντόπουλος, Σιδηρόπουλος, Πιλιαφάς, Τζεμαλής (77′ Μούτος). 
Έφτασε τον τελικό αποκλείοντας Αναγέννηση Κιάτου, Ελλάς Βέλου, Θύελλα Πετρίου και Πέλοπα Κιάτου, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε και στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ερασιτεχνών.