Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

OI ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» Έξι ελληνικές ομάδες Παμπαίδων Α’ θα πάρουν μέρος στο 5ο Διεθνές Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών

Εμφάνιση VRILITTOS MASKOT+LOGO.jpg


Η οργανωτική επιτροπή του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους έξι συλλόγους Παμπαίδων Α’ (γεννημένοι 2002-2003) που θα αγωνιστούν στο 5ο Διεθνές Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών  το διάστημα 7-11 (Παρασκευή έως Μ. Τρίτη) Απριλίου 2017.
Tην διοργάνωση θα φιλοξενήσει για 4η συνεχόμενη χρονιά, η «Μητρόπολη» του Ελληνικού Χάντμπολ, Βέροια. 
Στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017» θα πάρουν μέρος οι Εθνικές Ομάδες Παίδων (γεννημένοι 2000-2001) της Ελλάδας, της Κροατίας, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, της Ρουμανίας, του Ισραήλ και της Αυστρίας.
Οι ομάδες Παμπαίδων Α’ που θα πάρουν μέρος από ελληνικής πλευράς είναι οι: Φίλιππος Βέροιας, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι., ΧΑΝΘ, ΠΑΟΚ, ΑΕΣΧ Πυλαίας και ΑΟ Προσοτσάνης.

Εμφάνιση Participations in VRILITTOS.jpg
Ιστορικά στοιχεία των ομάδων και δηλώσεις προπονητών


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Είναι η μόνη ομάδα από την Ελλάδα που συμμετέχει από την αρχή στο… ταξίδι του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», έχοντας συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά από το 2013 και έπειτα.
Είναι κυρίαρχος στις αναπτυξιακές ηλικίες με 36 τίτλους, εκ των οποίων οι 22 είναι στις κατηγορίες των αγοριών, αφού έχει κατακτήσει 9 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων, 6 Εφήβων, 4 Μίνι και 3 Παμπαίδων!
Συνολικά ο Σύλλογος έχει στην τροπαιοθήκη του 53 τίτλους σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, αριθμός- ρεκόρ για το ελληνικό χάντμπολ.

Κύρος Σαράφης: «Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη μας χαρά για την συμμετοχή της ομάδας μας στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017. Το διεθνές τουρνουά που έχει γίνει θεσμός στις αναπτυξιακές ηλικίες εντός και εκτός συνόρων, θεωρώ ότι και φέτος, το επίπεδο των αγώνων θα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να προετοιμαστούμε ως άτομα και ως ομάδα ώστε να ανταποκριθούμε όσο γίνεται καλύτερα στην πρόκληση αυτή, να αποκτήσουμε εμπειρίες και παραστάσεις, ώστε στο μέλλον να πλησιάσουμε το επίπεδο των ομάδων του εξωτερικού. Υπάρχει η θέληση, το ταλέντο και η γνώση. Θα χαρούμε να υποδεχτούμε τις άλλες ομάδες, ελληνικές και ξένες. Εύχομαι καλή επιτυχία στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ και σας καλώ όλους στην μεγάλη γιορτή του χάντμπολ στην Βέροια»

ΠΑΟΚ
Συγκαταλέγεται στις νέες δυνάμεις του αθλήματος, έχοντας κατακτήσει ήδη ένα Πανελλήνιο Παμπαιδικό Πρωτάθημα (2015). Σε επίπεδο Ανδρών έχει πανηγυρίσει 3 πρωταθλήματα (2009, 2010, 2015), 2 κύπελλα (2012, 2015), ενώ στις Γυναίκες έχει γευτεί την χαρά ενός πρωταθλήματος (2013) και δύο κυπέλλων (2014, 2016).
Ο «δικέφαλος» του Βορρά θα συμμετέχει για 4η συνεχόμενη φορά στο τουρνουά μετά τις χρονιές 2014, 2015 και 2016.

Γιάννης Μπιζέτας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για 4η συνεχόμενη χρόνια συμμετέχουμε σε αυτό το ευρωπαϊκής εμβέλειας τουρνουά. Εύχομαι να παίξουμε καλά και να κυλήσουν όλα ομαλά. Θα πάρουν εμπειρίες τα παιδιά μας παίζοντας με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην κατηγορία των Παμπαίδων Ά. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Δημήτρη Κοτσιώνη και την Κατερίνα Ψωμιάδου για όλα όσα προσφέρουν στο άθλημα του χάντμπολ και για τις εμπειρίες που χαρίζουν σε όλα τα παιδιά. Θα είμαστε εκεί ! Να είσαι και εσύ εκεί!»

ΧΑΝΘ
Από τις καλύτερες ομάδας της χώρας σε αναπτυξιακή δομή και δραστηριότητα. Πολλά ταλέντα της έχουν επανδρώσει τις Εθνικές ομάδες, αλλά και έχουν κάνει σπουδαία καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει κατακτήσει τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων (2004, 2005, 2008), ενώ φέτος για πρώτη φορά στα 37 χρόνια παρουσίας της στο άθλημα, προκρίθηκε στο Final Four του Κυπέλλου Ανδρών και έγραψε ιστορία ως η πρώτη ομάδα από την Α2 Ανδρών που το κατάφερε!
Θα συμμετέχει για 3η –συνεχόμενη- φορά στην διοργάνωση μετά τα τουρνουά του 2015 και του 2016.

Γιώργος Βασιλειάδης: «Η συμμετοχή μας στο 5ο Διεθνές Τουρνουά ''ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017'' δεν αποτελεί απλά μια αγωνιστική πρόκληση, μια δοκιμασία. Είναι η εκπλήρωση μιας προσδοκίας, δικής μου και των αθλητών της ομάδας, και σημείο αναφοράς των κόπων και των προσπαθειών μας τη φετινή περίοδο. Εκφράζοντας την κοινή επιθυμία μας θέλω να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή που μας δέχτηκε ως συνταξιδιώτες σε αυτό το ταξίδι που υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις και σημαντικές εμπειρίες. Εύχομαι υγεία στους αθλητές, καλά αποτελέσματα στις ομάδες και δύναμη στους διοργανωτές και τους εθελοντές. Με τα καλό να ανταμώσουμε...
Να είσαι και εσύ εκεί!»

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.
Η ομάδα της Νέας Ιωνίας θα βρεθεί στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» για δεύτερη φορά μετά την συμμετοχή της στην 1η διοργάνωση που διεξήχθη στο κλειστό των Βριλησσίων το 2013.
Είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των Παμπαίδων Β’, ενώ η ανδρική ομάδα βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας στην Handball Premier.

Αλέξης Αλβανός: «Η συμμετοχή μας στο 5ο Διεθνές Τουρνουά  ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017 μας τιμά ιδιαίτερα καθώς αποτελεί μια διοργάνωση ευρωπαϊκού επιπέδου, που δίνει την ευκαιρία στους αθλητές μας όχι μόνο να αγωνιστούν με πολύ ποιοτικές ομάδες, αλλά να συνυπάρξουν και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους στα πλαίσια της αθλητικής άμιλλας. Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ αποτελεί πλέον από μόνο του ένα ισχυρό κίνητρο για κάθε αθλητή, κάθε προπονητή να συμμετέχει σε αυτό, καθώς προάγει με τον καλύτερο τρόπο το αθλητικό ιδεώδες σε συνδυασμό με το κοινωνικό έργο που προσφέρει.
Περιμένουμε όλοι μας λοιπόν με ανυπομονησία να βρεθούμε κοντά σας».

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει συντελέσει ένα μικρό «θαύμα» στις αναπτυξιακές κατηγορίες, αφού μέσα σε λίγα χρόνια παρουσίας της στο άθλημα κατάφερε να κατακτήσει 5 Πανελλήνιους τίτλους, δύο πρωταθλήματα Παίδων, δύο Παμπαίδων και ένα Μίνι Κοριτσιών!
Η ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Handball Premier, ενώ ως σύλλογος θα συμμετέχει για 3η φορά στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» μετά τις διοργανώσεις του 2014 και του 2016.

Γιάννης Αμπατζίδης (Αντιπρόεδρος): «Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τιμή που κάνατε στην ομάδα μας, για να παραβρεθούμε, σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά διεθνούς βεληνεκούς, που συγκαταλέγεται στα κορυφαία της Ευρώπης. ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, μια έννοια ταυτόσημη με το Χάντμπολ. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παμπαιδες Α της ΠΥΛΑΙΑΣ μας, θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, για να αποκτήσουν εμπειρίες, φιλίες και διακρίσεις στο πολύ υψηλό επίπεδο των ομάδων, που έχουν προσκληθεί από όλη την Ευρώπη. Ευχόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, να φτάσει, αλλά και να ξεπεράσει αν γίνεται, την επιτυχία που γνώρισε πέρυσι. Η αίγλη του από τα ονόματα και τις συμμετοχές, είναι ήδη δεδομένη. 
Είναι τιμή και χαρά για μια ομάδα, να λαμβάνει μέρος σε τέτοια τουρνουά. Πόσο περισσότερο για την ομάδα μας, την Πυλαία, μια ομάδα με μικρή ιστορία, αλλά πλούσια ανάπτυξη σε ηλικιακό επίπεδο. 
Να είσαι κι εσύ εκεί. Με εκτίμηση και απεριόριστο θαυμασμό προς το έργο του Δημήτρη Κοτσιώνη και της Κατερίνας Ψωμιάδου, αλλά και όλων των συντελεστών του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».


ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
Με σπουδαία τμήματα υποδοχής, ο Σύλλογος της Δράμας επενδύει συστηματικά στο ελληνικό χάντμπολ και δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτει την νυν πρωταθλήτρια Ελλάδος Παγκορασίδων, ενώ κατέκτησε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων Β΄ του 2015.
Είναι το νέο μέλος στην οικογένεια του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», αφού αυτή είναι η παρθενική συμμετοχή του συλλόγου στο τουρνουά. 

Ηλίας Καλαιτσίδης: «Με μεγάλη μας χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση-κάλεσμα που μας κάνατε και μας τιμά ιδιαιτέρως που μας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε τόσο σπουδαίες ομάδες της χώρας μας όσο και του εξωτερικού. Η ομάδα του Α.Ο Προσοτσάνης και το τμήμα των Παμπαίδων Ά θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά με ευρωπαϊκό αντίκτυπο. Θα είναι για τα παιδιά-αθλητές της ομάδας μια σπουδαία εμπειρία καθώς θα αναμετρηθούν με δυνατές και σπουδαίες ομάδες του εξωτερικού που είναι "μάνες" του χάντμπολ γεγονός που θα τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις στον τρόπο παιχνιδιού από μεγάλα club της Ευρώπης. Ευχαριστούμε θερμά την διοργάνωση του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ και πιο συγκεκριμένα τον κύριο Δημήτρη Κοτσιώνη που μας τίμησε με το κάλεσμα του. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να είναι πραγματικά μια γιορτή του ευρωπαϊκού χάντμπολ και να το χαρούμε όλοι μας».

VRILITTOS PRESS OFFICE