Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Στο Κύπελλο Ελλάδας «Πράσινο» προβάδισμα με νίκη 2-0 επί του ΠΑΟΚ


Ενας... κανονικός Παναθηναϊκός (μετά την κάκιστη εμφάνιση της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα) νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με σκόρερ τους Μολέδο (21'), Λέτο (83'), στον πρώτο ημιτελικό της σειράς για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε αυτή τη φορά το βασικό σχήμα του και οι «πράσινοι» πήραν μια πολύ σημαντική νίκη και σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό, ενόψει της ρεβάνς στις 27 Απριλίου.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, κι αφού έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο δίλεπτο 19'-20' με τον Μπεργκ (σουτ άουτ, απίθανη απόκρουση Γλύκου σε κεφαλιά), άνοιξαν το σκορ στο 21΄ με τον προωθημένο Μολέδο: σε σουτ του Βιγιαφάνιες και κόντρα ο Γλύκος απομάκρυνε με τη γροθιά, ο Μπεργκ γύρισε την μπάλα με το κεφάλι και ο Βραζιλιάνος στόπερ με νέα κεφαλιά την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα του Γλύκου.

Ο «Δικέφαλος» έχασε σπάνια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 28', όταν ο Ουάρντα βρήκε τον Λέοβατς, εκείνος γύρισε έξοχα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο επερχόμενος Ενρίκε έκανε κάκιστο τελείωμα. 

Στο 66' ο Μπεργκ ανάγκασε τον Γλύκο σε νέα μεγάλη απόκρουση, στο 70' ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι όταν η μπάλα χτύπησε  χέρι του Χουλτ το οποίο το είχε σε έκταση  (το οποίο δεν είδε ο Σιδηρόπουλος, αλλά ούτε και οι βοηθοί του) και στο 83' ο Λέτο διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κοντινό σουτ από πάσα του Μπεργκ, ο οποίος σήμερα από σκόρερ ενδύθηκε το ρόλο του δημιουργού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (87΄ Μόλινς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75΄ Λέτο), Μπεργκ (90΄+2 Ρέις).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ (88΄ Τσίμιροτ), Κάνιας, Ουάρντα, Ενρίκε (58΄ Πέλκας), Κάμπος (73΄ Κίτσιου), Κουλούρης.


Την Πέμπτη θα διεξαχθεί ο άλλος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί στο «Καραϊσκάκη» την ΑΕΚ, σ' ένα ματς χωρίς ασφαλή προγνωστικά. Η ομάδα του Πειραιά στοχεύει στο νταμπλ, ενώ για τον «δικέφαλο» η διοργάνωσης του κυπέλλου είναι ο μεγάλος στόχος για διάκριση τη φετινή σεζόν.