Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Δικό του και το φετεινό! Το 44ο πρωτάθλημα του Θρύλου / Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 5-0

 Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 5-0
Ο Ολυμπιακός και πάλι είναι πρωταθλητής! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 5-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκης» και εξασφάλισαν και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα, το 44ο στην ιστορία τους!
Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν στο έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα τους και 19ο τα τελευταία 19 χρόνια, που αν και μέσα στη σεζόν έμοιαζε πως θα ερχόταν πιο εύκολα, εν τέλει «κλείδωσε» λίγο πριν από το φινάλε!
Μετά από το πρώτο τέταρτο του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός με την αναμέτρηση να κρίνεται ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο και ιδιαίτερα στο διάστημα 20-30 όταν και σημειώθηκαν τρία γκολ.
Οι πρωταθλητές πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν πριν συμπληρωθεί το μισάωρο να πετύχουν τον σκοπό τους. Σε σέντρα του Σεμπά στο 21' και προσωρινή απόκρουση του Πασχαλάκη, ο Μάριν άνοιξε το σκορ από κοντά. Σε κόρνερ του Φορτούνη στο 24' ο Ντα Κόστα με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα. Και στο 29' ο Σεμπά σούταρε στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Ντε Λα Μπέγια έκανε το 3-0.

Σε πιο... χαλαρούς ρυθμούς κινήθηκε το β' ημίχρονο, αλλά με τον Ντα Κόστα να τραυματίζεται και να αποχωρεί στο 64'. Στο 71' και μετά από ασίστ των Ελιουνούσι, ο Ντε Λα Μπέγια σημείωσε και δεύτερο γκολ., το 4-0. Στο 81' και σε σέντρα του Σεμπά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιχαήλ, ο Τσόρι Ντομίνγκες εκτέλεσε το πέναλτι (το δεύτερο στη σεζόν για τον Ολυμπιακό) και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.5 - 0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Ρομαό, Ντα Κόστα (64' Καμπιάσο), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Μαρίν (46' Ελιονούσι), Ανσαριφάρντ, Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Σεμπά
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Κούτρης, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68' Ναδάλες_, Γιάκος, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Νικολιάς (89' Καρανίκας), Βιντάλ (46' Μαμπουλού).

Οι άλλοι αγώνες:

 Έπεσε ο Λεβαδειακός , η ΑΕΚ στα πλέι οφ. 
 Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό για την 29η αγωνιστική της Superleague με σκόρερ τους Αραούχο και αυτογκόλ του Μουλόπουλου. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Βοιωτίας αποχαιρέτησε και βαθμολογικά τη μεγάλη κατηογορία, σε συνδυασμό με τις νίκες της ΑΕΚ και του Ηρακλή. Παράλληλα, με αυτό το τρίποντο η Ένωση «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης (91' Σενκά), Ουόν, Μεντί, Νιασέ, Καραχάλιος (87' Κουλιμπαλί), Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Λάτσι (69' Μαχαίρας), Τόνι Σίλβα.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Βινίσιους, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Αραβίδης (75' Αραούχο), Μπακασέτας (60' Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας, Πέκχαρτ (66' Αλμέιδα).

¨Καθάρισε στα Περιβόλια  ο ΠΑΟΚ , τωρα ο Παναθηναϊκός
Ο ΠΑΟΚ καθάρισε εύκολα το τρίποντο στα Περιβόλια, νίκησε τον Πλατανιά 3-1, με τον Δικέφαλο να εξασφαλίζει τη 2η θέση στην κανονική περίοδο και να μπαίνει από την 1η θέση στα πλέι οφ και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και με γκολ από τους Ουάρντα στο 4' και Τζάλμα Κάμπος στο 8' έφθασαν γρήγορα και απλά στο 2-0, απέναντι στον Πλατανιά.
Το παιχνίδι έχασε από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον τους, με τον ΠΑΟΚ να κάνει συντήρηση δυνάμεων για τον μεγάλο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.
Ο Σακχόφ διεύρυνε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 63', φθάνοντας στα επτά γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ στα ευχάριστα για τον Ιβιτς, ήταν η επιστροφή του Πρίγιοβιτς στη δράση μετά τον τραυματισμό του και την απουσία του για 40 περίπου ημέρες.
Από την άλλη, στον Πλατανιά, ήθελαν να κλείσουν με νίκη, τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους, όμως δεν τα κατάφεραν.Απλά, μείωσαν το σκορ με τον Μενδρινό στο 78', σε μια επιτυχημένη κατά τα άλλα χρονιά για την ομάδα της Κρήτης.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας, Στάθης (72΄Αναστασόπουλος), Μουνάφο, Μαραγκός (22΄Μενδρινός), Γιορέντε (81΄ Παπανικολάου), Ντεβέσα, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς.
ΠΑΟΚ (Ίβιτς)Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κίτσιου, Τσίμιροτ, Σάχοβ (71’ Κάτσε), Μπίσεσβαρ (57’ Μαλεζάς), Ουάρντα, Κάμπος, Αθανασιάδης (66’ Πρίγιοβιτς)

 Η Βέροια εκανε την ανατροπή στην Τριπολη, διασκεδάζοντας τον υποβιβασμό
Σε  ένα «χορταστικό» παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε από νωρίς μπροστά στο σκορ, όμως η Βέροια κατάφερε μέσα σε 10 λεπτά να ανατρέψει πλήρως το 0-2 και να επικρατήσει με 4-3 των Αρκάδων, «διασκεδάζοντας» τις εντυπώσεις του υποβιβασμού.
Με τρομερό ρυθμό άρχισε το παιχνίδι στη Βέροια. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και με τον Μιχάλη Μανιά να εκμεταλλεύεται τις πάσες των συμπαικτών του κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 4ο λεπτό. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το 0-2, με τον ίδιο παίκτη τέσσερρα λεπτά αργότερα.
Το δεύτερο τέρμα του Μανιά αφύπνησε τους γηπεδούχους. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να πάρουν πλήρως τα ηνία του αγώνα. Ο Λινάρος μείωσε σε 1-2 στο 10ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα ο Καπετάνος έφερε το παιχνίδι στα ίσια για το 2-2.
Ποιος είπε, όμως, πως τα γκολ σταμάτησαν εκεί; Ο Λινάρδος έφερε... τούμπα το ματς με το δεύτερο τέρμα που πέτυχε στο 20ο λεπτό, κάνοντας το 3-2. Ο Σαρπόνγκ ακολούθησε τον ρυθμό των συμπαικτών του και στο 37ο λεπτό το σκορ έγινε 4-2, δίνοντας σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Στην επανάληψη ο Βεργέτης έκανε πιο επιθετικό τον Αστέρα και στο 55’ ο Μανιάς κατάφερε να μειώσει σε 4-3, κάνοντας χατ τρικ στην αναμέτρηση.
ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Αντονιάν, Τόμας (60’ Σούλε), Καλί, Ασίγκμπα, Λινάρδος (90’ Κωνσταντινίδης), Μίλιεβιτς (79’ Παπαδόπουλος), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης):  Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς (90’ Τσιλιανίδης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Λούις (61’ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (46’ Γκοντό), Μανιάς.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο σε μια αναμέτρηση με την οποία κλείδωσε τη συμμετοχή του στα πλέι οφ και μαθηματικά ενώ έκανε και μια καλή... προπόνηση ενόψει της μάχης της Τούμπας, στον επαναληπτικό της Πέμπτης κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πρώτο γκολ ο Μόλινς με την «πράσινη» φανέλα. Με δέκα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες.Η ομάδα του Περιστερίου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης – κόκκινης- που αντίκρυσε ο Φυτανίδης στις καθυστερήσεις (μετά από οδηγία από τον πάγκο της ομάδας) ενώ με δέκα ολοκλήρωσε και ο Παναθηναϊκός, καθώς ο Ζέκα αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό λίγο πριν το τέλος, με το «τριφύλλι» να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές του και να μην μπορεί να τον αντικαταστήσει
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμο, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Ευαγγέλου (76' Λουντ), Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλη, Μπουμάλ (55' Μόλινς), Εμποκού, Κλωναρίδη (72' Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Θεοδωράκης, Μπάγκα, Φυτανίδης, Ούμπιδες, Τόνσο (66' Λημνιός), Ζησόπουλος, Ντιγκινί (84' Πλατέλλας), Κυριακίδης, Μανιάτης (74' Νάτσος), Ντάουντα, Κατράνης.

 Η Λάρισα, «κλείδωσε» την παραμονή της (ΑΕΛ – Ξάνθη 1-0), όπως και ο Ηρακλής με τη νίκη – ανατροπή (Ηρακλής – Παναιτωλικός 2-1)

Σκόρερ και αποτελέσματα στην 29η αγωνιστική:
Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 4-3
(10΄, 20΄ Λινάρδος, 13΄ Καπετάνος, 37΄ Σαρπόνγκ - 4΄, 8΄, 55΄ Μανιάς)

Ηρακλής-Παναιτωλικός 2-1
(53΄ Περόνε, 84΄ Μπαστακός - 31΄ Ρόσα)

Κέρκυρα-Πανιώνιος 1-0
(26΄ Επστάιν)

ΑΕΛ-Ξάνθη 1-0
(24΄ Αναστασόπουλος)

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2
(87΄ Αραούχο, 90+5΄αυτ. Μουλόπουλος)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-0
(21΄ Μαρίν, 24΄ Ντα Κόστα, 29΄, 71΄ Ντε Λα Μπέγια, 81΄πεν. Ντομίνγκες)

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0
(86΄ Μολίνς)

Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 1-3
(78΄ Μενδρινός - 4΄ Ουαρντά, 8΄ Κάμπος, 63΄ Σακχόφ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(σε 29 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 64
2. ΠΑΟΚ 58
3. Παναθηναϊκός 54
4. Πανιώνιος 52
. ΑΕΚ 52
6. Ξάνθη 45
7. Πλατανιάς 42
8. Ατρόμητος 36
9. ΠΑΣ Γιάννινα 35
10. Κέρκυρα 32
11. Παναιτωλικός 31
12. Ηρακλής 28
. Λάρισα 28
14. Αστέρας Τρίπολης 27
15. Λεβαδειακός 23
16. Βέροια 22

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.