Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ;


 http://www.naftemporiki.gr/fu/p/641847/638/399/0x00000000005da2f8/2/proastiakos-arxeio.jpg


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Λουτράκι 19 Απριλίου 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Με οβιδιακές μεταμορφώσεις, με ισχνές δικαιολογίες, ποντάροντας στην κατατονική εμβροντησία των πολιτών, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, εδώ και 27 μήνες, με την πολιτική ακηδία τους, δρουν στην ουσία παρεμποδιστικά για τη χρηματοδότηση της σύνδεσης του Λουτρακίου με τον προαστιακό!
Εις επίρρωση των ανωτέρω, χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός, ότι όλες
οι καταληκτικές ημερομηνίες που έχουν δοθεί στη συλλογικότητα μας για τον προαστιακό, για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου, παρήλθαν άγονες!
Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, δεν μετέφεραν ποτέ, ως όφειλαν, στην Εθνική αντιπροσωπεία, την πάνδημη απαίτηση του δήμου μας, ώστε να την αναδείξουν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Και όλα αυτά, σε πλέρια συνεργασία, με τον αλήστου μνήμης Γιώργο Δέδε. Τον πράσινο, φυτευτό, γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών -από το 2011 ως πρώην αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, του γαλάζιου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη- που την μια αναλώνεται σε ρουτινιάρικες προσπάθειες απεμπολήσεως του έργου (να μη φτάσει ποτέ ο προαστιακός στο Λουτράκι στην οδό Αιγαίου) και την άλλη, με την διαρκή ηδονή μιας υποκριτικής ερμηνείας, προβαίνει μόνο σε "χοροπηδηχτές" ανακοινώσεις, για να συντηρεί ένα δηθενοφανές ενδιαφέρον προς άγραν ψηφοφόρων.
Υπερφίαλη στάση που μπήγει στην ουσία, «καρφί στα μάτια της κοινωνίας», για να μην δει, πως ο ίδιος ο Γιώργος Δέδες, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ότι έχει βαλτώσει το συγκεκριμένο έργο, με καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, για ολόκληρο τον δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ.Θεοδώρων!
Αυτή τη στιγμή αναβρασμός και δυσανασχέτηση επικρατεί όχι μόνο σε ολόκληρο τον δήμο, αλλά και στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου μεταξύ κορυφαίων κομματικών στελεχών. Αφού με ευθύνη της προαναφερόμενης τετράδας, δεν έχει υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση της Ο.Μ. Λουτρακίου, που προέβλεπε από το Νοέμβριο του 2015 συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών - Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι δηλώσεις - ραπίσματα, όλων των υψηλόβαθμων στελεχών της δημοτικής αρχής, με προεξέχουσες αυτές του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη και της αναπληρώτριας του δημάρχου αντιδημάρχου Οικονομικών Μαρίας Πρωτόπαππα.
Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Λουτρακίου πριν λίγες εβδομάδες στην συνάντηση που είχε με φορείς και καταστηματάρχες της πόλης, δήλωσε εμφατικά, ότι «δεν έχει αλλάξει καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο δεν το προωθεί η κυβέρνηση». Ενώ κόλαφος ήταν και οι δηλώσεις της Μαρίας Πρωτοππαπά, η οποία συνεντευξιαζόμενη είχε δηλώσει τα ακόλουθα: «Η δημοτική μας αρχή θέλει τον προαστιακό μέσα στο Λουτράκι και όχι στου Βασιλόπουλου. Αλίμονο αν δεν το θέλαμε αυτό! Ανήκω στους δημοτικούς συμβούλους που το έχουν υπερψηφίσει δύο φορές. Όμως εδώ παίζονται παιχνίδια και δεν μιλάω για τη δημοτική μας αρχή. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, ότι αποφασίζουμε αυτό ισχύει»!
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πρόσφατες δηλώσεις του νέου αντιδημάρχου Πολεοδομίας - Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνου Παντελέου, ο οποίος σημειωτέον έχει υπογράψει και δύο φορές για τη χρηματοδότηση του έργου πρόσφατα: «Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να χρηματοδοτηθεί το έργο του προαστιακού από το αρμόδιο υπουργείο, γιατί αποτελεί και μία από τις κορυφαίες προεκλογικές δεσμεύσεις της δημοτικής μας αρχής. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουν και οι βουλευτές του νομού».
Από την πλειοψηφία, πρόσφατα τη χρηματοδότηση του έργου του προαστιακού, έχουν υπογράψει οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αθανάσιος Παπαθανασίου, Ευάγγελος Βλάσης και ο πρώην αντιδήμαρχος Πολεοδομίας - Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Γεωργίου, οποίος μάλιστα στο παρελθόν έχει υπερψηφίσει δύο φορές την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου!
Υπογραμμίζεται ότι στο παρελθόν η συλλογικότητα μας για τον προαστιακό έχει στηλιτεύσει περίεργες επιλογές βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.
Η επισήμανση αυτή, είναι ακραιφνώς απαραίτητη, για να αποσαφηνιστεί πως δεν υπάρχει ουδεμία πρόθεση για μικροπολιτικά και κομματικά παιχνίδια, παρά μόνο η προώθηση των συμφερόντων του τόπου μας.
Στο χέρι των κυβερνητικών βουλευτών, αλλά και του γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, είναι να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, για να διασκεδαστούν όλα τα προαναφερόμενα, και να αναγνωριστεί η συμβολή τους, ώστε να εισπράξουν τα μεγάλα πολιτικά οφέλη.
Αλλιώς, ενδεχόμενη αρνητική στάση τους, θα είναι αυτή που θα συνεχίσει να ρίχνει νερό στο μύλο των καθόλου κολακευτικών σχολιασμών στο πρόσωπό τους, τα οποία θέλουν, έστω κι εξ αντανακλάσεως, να ευνοούνται συγκεκριμένα οικονομικά και συντεχνιακά συμφέροντα!
Προς το παρόν έχουν απογοητεύσει 17.000 δημότες και 100.000 παραθεριστές!


Dimitris Karapatas