Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ο Μπεργκ "κτήπυσε" στο 90΄ ΑΕΚ - ΠΑΟ 2 - 3.

 
Ο  Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ΟΑΚΑ με το εκπληκτικό 3-2 επί της ΑΕΚ.
Η εξαιρετική Ένωση του δεύτερου ημιχρόνου κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά σε 2-2 τους “πράσινους” , αλλά ο Μάρκους Μπεργκ κατάφερε να “ξεράνει” τους “κιτρινόμαυρους” στο 90', επωφελούμενος την κακή τους αμυντική αντίδραση. Με αυτό το “τρίποντο” οι “πράσινοι”... σφράγισαν την είσοδο τους στα πλέι οφ της Superleague, ενώ η Ένωση θα πρέπει να συνεχίσει τη "μάχη" της για να μπει στο μίνι πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα, χαλώντας τα... σχέδια της ΑΕΚ στο χώρο του κέντρου, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 6'. Ο Χουλτ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Βιγιαφάνιες κοντρόλαρε και σούταρε από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Ντίντακ έβαλε σωτήρια την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ!
Με το πέρας του πρώτου δεκάλεπτου η Ένωση έδειξε να ανεβάζει... στροφές (ο Μάνταλος κινήθηκε μεσοεπιθετικά σε ελεύθερο ρόλο), προσπαθώντας να πλησιάσει την περιοχή του Οδ. Βλαχοδήμου. Οι “κιτρινόμαυροι” όμως δεν βρήκαν λύσεις στο πρεσάρισμα των Κουρμπέλη και ζέκα, έκαναν σημαντικά λάθη στην άμυνα τους, τα οποία εκμεταλλεύτηκε το “τριφύλλι” και έφτασε στο 0-1. Στο 24' η πανέξυπνη πάσα του Βιγιαφάνιες βρήκε τον Μπεργκ, ο Σουηδός έκανε το γύρισμα από θέση δεξιά στη μικρή περιοχή, ο Βράνιες -με προβολή- έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ, χωρίς να το... πανηγυρίσει, σεβόμενος την θητεία του στην ΑΕΚ.
Το “τριφύλλι” διατήρησε την πολύ καλή του εικόνα, οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν να τα έχουν χαμένα (κάκιστο παιχνίδι από Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον αλλά και τον Βράνιες) και το 0-2 ήρθε πολύ εύκολα. Ο Εμποκού "άδειασε" με προσποίηση δύο αμυντικούς κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπεργκ, ο οποίος δεν αστόχησε στο 28'. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Μπάρκας γλίτωσε την ομάδα του Χιμένεθ από το 0-3, νικώντας τον Βιγιαφάνιες σε τετ-α-τετ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την πρώτη καλή φάση της ΑΕΚ (!), με την κοντινή κεφαλιά του Γιόχανσον να φεύγει άουτ.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, το  παιχνίδι απέκτησε μια... άγρια ομορφιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω. Η ΑΕΚ επιτέθηκε από τη δεξιά της πλευρά, κυρίως με τον Χριστοδουλόπουλο, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχασε την αυτοσυγκέντρωση του.
Στο 59' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία να... μπουν και πάλι στο ματς με τα σουτ των Αραούχο και Χριστοδουλόπουλου, αλλά το 1-2 ήρθε δυο λεπτά αργότερα. Ο Κουλιμπαλί “έκοψε” την μπάλα που κατέληξε στο απλωμένο χέρι του Βιγιαφάνες, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε εύστοχα από τη βούλα. 
 Όσο πανικοβλημένη ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο ήταν και ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη. Το “τριφύλλι” κατάφερε να περιορίσει κάπως την ορμή των “κιτρινόμαυρων”, αλλά το 2-2 ήρθε με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Υποδειγματική αντεπίθεση για την Ένωση, ο Χριστοδουλόπουλος από δεξιά έκανε “συστημένη” σέντρα στον Πέκχαρτ κι αυτός με προβολή στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε.
Εκεί όμως που το ντέρμπι όδευε προς το τέλος ήρθε η φάση του 90'. Ο Λέτο “άνοιξε” στον Λουντ, που μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα -κακή αντίδραση του Βράνιες- και ο Μπεργκ πλασάρει στην κενή εστία -η έξοδος του Μπάρκα δεν ήταν η σωστή- διαμορφώνοντας το τελικό 2-3. 
 
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (63΄ Μπακασέτας), Αϊντάρεβιτς (46΄ Πέκχαρτ), Ροντρίγκες (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (85΄ Μπουμάλ), Εμποκού (68΄ Λουντ), Κλωναρίδης (68΄ Λέτο), Μπεργκ.