Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη

Τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, εξέφρασαν τα κόμματα με ανακοινώσεις τους.

"Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας δημοφιλής ηθοποιός που υπηρέτησε κατά το πλείστον την κωμωδία ψυχαγωγώντας το ευρύ κοινό από το θεατρικό σανίδι, την κινηματογραφική αίθουσα και τις τηλεοπτικές ίντσες. Ήταν αφοσιωμένος στο θεατρικό είδος της Επιθεώρησης όπου με την αιχμή της σάτιρας διασκέδασε γενιές θεατών. Στους οικείους του μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια", τονίζει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Η απώλεια του Στάθη Ψάλτη μας γεμίζει θλίψη. Υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός και σπουδαίος άνθρωπος. Χάρισε γέλιο στους Έλληνες και στήριζε τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Ο καλλιτεχνικός κόσμος από σήμερα είναι φτωχότερος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του"

"Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Στάθη Ψάλτη, ενός πραγματικά μεγάλου ηθοποιού και αυθεντικού λαϊκού καλλιτέχνη, που επί χρόνια προσέφερε γενναιόδωρα το γέλιο, τη χαρά και την αισιοδοξία στους Έλληνες. Καλό του ταξίδι.Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του", αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
.
Σε ανακοίνωση του, το ΚΚΕ αναφέρει: "Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας ταλαντούχος και ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Στάθη Ψάλτη".
Από την πλευρά του, το Ποτάμι αναφέρει: "Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι. Ένας ηθοποιός με πηγαίο κωμικό ταλέντο, με ιδιαίτερα χαρίσματα στο παιγνίδι των μεταμορφώσεων και των εκπλήξεων που χάριζε το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Θα μας λείψει η αστεία φιγούρα του που τόσο έξυπνα χρησιμοποιούσε, θα μας λείψει ο χαρισματικός γελωτοποιός που έβαλε την σφραγίδα του σε δεκάδες ταινίες, επιθεωρήσεις και θεατρικές κωμωδίες. Θα μας λείψει ο σπάνιος συνδυασμός πηγαίου ταλέντου και σεμνότητας. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους φίλους του. Ο καλλιτεχνικός κόσμος χάνει σήμερα ένα μεγάλο κεφάλαιο".
"Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του δημοφιλούς καλλιτέχνη. Ο Στάθης Ψάλτης ήταν ένας χαρισματικός, και πολυδιάστατος καλλιτέχνης που αγαπούσε με πάθος αυτό που έκανε και για δεκαετίες μας προσέφερε απλόχερα δείγματα της σπουδαίας τέχνης του.Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του", επισημαίνει ο Βασίλης Λεβέντης.