Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Ποιος είναι ο Πάνος Μυλωνάς που πήρε το όνομα του σήραγγα της Ολυμπίας Οδού στην Αιγείρα


Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με συγκίνηση και υπερηφάνεια ενημερώνει ότι από την Τρίτη 11 Απριλίου 2017, μια σήραγγα της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών , στην Αιγείρα, φέρει το όνομα του Πάνου Μυλωνά, του νεαρού φοιτητή Μηχανολόγου Μηχανικού, ο άδικος χαμός του οποίου στην άσφαλτο πριν από 13 χρόνια, έγινε αφορμή για την ίδρυση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας.

Τόσο η οικογένεια του Πάνου Μυλωνά, όσο και η κίνηση πολιτών που πήρε το όνομά του -δρώντας ως Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας από το 2005- εκλαμβάνουν ως μεγάλη τιμή την αφιέρωση της σήραγγας Αιγείρας της Ολυμπίας Οδού στον λαμπρό αυτόν νέο Έλληνα. Η αρμόζουσα ευχαριστία προς την ελληνική κυβέρνηση για την πρωτοβουλία της αυτή είναι αυτονόητη και ειλικρινά θερμή, αφού καθιστά προφανή την επί της αρχής δέσμευση του κράτους να πορευτεί μαζί με την κοινωνία των πολιτών στην κατεύθυνση της παγίωσης της οδικής ασφάλειας σε εθνικό επίπεδο.
Η ανακοίνωση της ονομασίας της σήραγγας της Αιγείρας με το όνομα του παιδιού της, συγκίνησε βαθιά τη μητέρα του και Πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, η οποία δήλωσε: «Είναι μια ξεχωριστή στιγμή με έντονη συναισθηματική φόρτιση για εμάς και μια δικαίωση που μας ενδυναμώνει και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας. Για περισσότερα από δέκα χρόνια, συνεισφέρουμε ακούραστα, καθημερινά στη μεγάλη ανάγκη της χώρας μας για Οδική Ασφάλεια και υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας έργα υποδομής. Το Ινστιτούτο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί άμεσα με την κυβέρνηση, προκειμένου η επί της αρχής δέσμευση να μετουσιωθεί σε πράξη με στόχο την ταχύρρυθμη βελτίωση της κατάστασης στο οδικό δίκτυο της χώρας μας, αλλά και τη βελτίωση των οδηγικών συμπεριφορών των Ελλήνων».
Η ολοκλήρωση των νέων σύγχρονων και ασφαλών αυτοκινητοδρόμων αλλάζει το οδικό τοπίο της χώρας, αφού αποτελούν έργα που ενσωματώνουν όλες τις σύγχρονες και διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας και συνεπώς μπορούν να διασφαλίσουν τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής που είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.
Τέλος θεωρούμε ότι η τιμή αυτή ανήκει εξίσου σε όλους όσους πορεύονται μαζί μας εδώ και χρόνια. Τους θεσμούς αιρετής διοίκησης, σε συλλογικότητες κάθε είδους μα και στους ακούραστους εθελοντές μας. Όλοι οι άνθρωποι του Ινστιτούτου ευχόμαστε πως, στο εξής, κάθε «Πάνος» που θα βγαίνει στον δρόμο προς την Πάτρα, αλλά και προς τους άλλους κομβικούς προορισμούς της πατρίδας μας, θα κρατάει το τιμόνι της ζωής του στα χέρια του.


Πηγή: economy365.gr