Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Προσοχή! Ανάκληση ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ


eleiolado_stttttefet_stogiatro.jpg

Προσοχή! Ανάκληση ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ


Στην άμεση απόσυρση παρτίδας ελαιόλαδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς ύστερα από σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δεν είναι κατάλληλη για κατανάλωση.


Διαβάστε περισσότερα

parkinsondis564.jpgΜύθοι κι αλήθειες για τη νόσο Πάρκινσον


Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Πάρκινσον στις 11 Απριλίου και ασθενείς, φροντιστές και γιατροί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν καλύτερα μία ασθένεια, η οποία παρότι προσβάλλει αρκετές χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας εξακολουθεί να περιβάλλεται από πολλούς μύθους.

Διαβάστε περισσότερα

promith35.jpgΠρος διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις προμήθειες υγείας


Αναρτήθηκε σήμερα Δευτέρα, 10/04/2017, προς διαβούλευση, στη σελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης (opengov.gr), το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, για την «Ίδρυση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας για την Κεντρικοποίηση Προμηθειών των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας Φορέων».

Διαβάστε περισσότερα

EOPYY_DIABHTOLOGIUTYUI.jpgΕΟΠΥΥ: Μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για διαβητολογικό υλικό


Υποχρεωτική θα είναι πλεόν η  έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για την αποζημίωση διαβητολογικού υλικού. Ιατρικές γνωματεύσεις για παροχές ΕΚΠΥ που δεν έχουν εκδοθεί μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής δεν θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό, μετά το τέλος του μήνα.

Διαβάστε περισσότερα

diabetesvolcanoromanou22.jpg"Ενεργό ηφαίστειο" ο σακχαρώδης διαβήτης


Εφιαλτικές διαστάσεις αναμένεται να πάρει, σε παγκόσμιο επίπεδο, την επόμενη εικοσαετία ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις 227 εκατομμύρια νέοι ασθενείς, θα προστεθούν στα 415 εκατομμύρια πάσχοντες!

Διαβάστε περισσότερα

RINITIDA__AVOURIS.jpg«Αλλεργική ρινίτιδα» Επιδημιολογία και αιτιολογικοί παράγοντες


Η άνοιξη είναι συνυφασμένη με την εμφάνιση πολλών αλλεργιών. Η συχνότερη από αυτές , μια ιδιαίτερα κοινή και ενοχλητική μορφή αλλεργίας, είναι η λεγόμενη «αλλεργική ρινίτιδα». Η επίπτωση της παγκοσμίως κυμαίνεται από 7 – 16% και αυξάνεται συνεχώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι  ~ 10% μας εξηγεί ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΑΒΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης των κιρσών

SADFASDFGQARWET_B.jpg
Οι κιρσοί και οι φλεβεκτασίες-ευρυαγγείες των κάτω άκρων αποτελούν διαφορετικές εκδηλώσεις μίας πάθησης που καλείται χρόνια φλεβική ανεπάρκεια. Αυτή δημιουργείται ως αποτέλεσμα της ανεπάρκειας των βαλβίδων των επιφανειακών φλεβών των κάτω άκρων. Πέρα από το σοβαρό αισθητικό πρόβλημα μπορεί να προκαλούν και μια σειρά από ενοχλήματα όπως το αίσθημα βάρους και κόπωσης, το κάψιμο και ο πόνος, με ιδιαίτερη επιδείνωση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα

omorfia_kai_egkymosini.jpgΘαυματουργές οι ορμόνες της εγκυμοσύνης για την ομορφιά της γυναίκας


Οι γυναίκες ομορφαίνουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτό οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην επίδραση των ορμονών που κάνουν την υποψήφια μητέρα γεμάτη λάμψη, αυτοπεποίθηση και ζωντάνια.

Διαβάστε περισσότερα

afydrosi_kai_somatikos_ponos.jpgΜπορεί η αφυδάτωση να προκαλέσει σωματικό πόνο;


Είναι γνωστό σε όλους ότι, το νερό είναι απαραίτητο συστατικό κάθε έμβιου όντος. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό και το αίμα σε ποσοστό 90% περιέχει νερό. Μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να το στερηθούμε ενστικτωδώς διψάμε. Πίνουμε, όμως, την αναγκαία ποσότητα νερού που χρειαζόμαστε για να είμαστε ενυδατωμένοι; Μήπως είμαστε αφυδατωμένοι και δεν το αντιλαμβανόμαστε;

Διαβάστε περισσότερα

eastertablecaloriesromanou.jpgΟι θερμίδες του πασχαλινού τραπεζιού


Τα πασχαλινά εδέσματα είναι πλούσια σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης και κορεσμένου λίπους (ζωικής προέλευσης)  σε αλάτι, ζάχαρη, αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, φώσφορο, βιταμίνες A και D, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και υδατάνθρακες.    

Διαβάστε περισσότερα

nicotininecotinineromanou.jpgΓιατί δεν πρέπει να καπνίζετε μέσα στο σπίτι όταν υπάρχουν παιδιά


Σημαντικές ποσότητες νικοτίνης μπορούν να έχουν στα χέρια τους τα παιδιά των καπνιστών, καθώς αγγίζουν αντικείμενα και επιφάνειες μέσα στο σπίτι που έχουν εκτεθεί στον καπνό, ακόμη κι όταν κάποιος δεν καπνίζει εκείνη τη στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα


 


stogiatro.gr