Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ο Αρβανιτόπουλος “πυροβόλησε” την κυβέρνηση και… “μάλωσε” την Παπακώστα



Την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έβαλε στο στόχαστρό του ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, και μάλιστα… από αριστερά.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, με σημειολογικό αποτύπωμα στον ιδεολογικό χώρο της Κεντροδεξιάς και την καραμανλική δεξαμενή, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, και έριξε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την
αξιολόγηση και τις διαδοχικές αστοχίες που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο.
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε και στο μείζον εσωκομματικό θέμα που προέκυψε εσχάτως στη Νέα Δημοκρατία, με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Παπακώστα, την οποία… “μάλωσε”, για την παρέμβασή της σε ένα ζήτημα το οποίο συνιστά αποκλειστική ευχέρεια του σημερινού προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.
Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για το “ενιαίο και αδιαίρετο” της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, η οποία δίνει συντεταγμένα τη μάχη για να γκρεμιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.
Ενδεικτικά σημεία της παρέμβασης του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου έχουν ως εξής:
-“Αυτό στο οποίο πρέπει όλοι να είναι προσανατολισμένοι, ως μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή στελέχη του κόμματος της Αντιπολίτευσης, είναι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και η δουλειά τους είναι να κάνουν αντιπολίτευση. Εκεί μας έταξε η κοινωνία, και αυτό πρέπει να κάνουμε, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσεως”.
-“Δεν πρόκειται για ζήτημα πολιτικής, αλλά για την άποψη ενός στελέχους για το τι θα έπρεπε να κάνει ο πρόεδρος, σε κάτι που αποτελεί διακριτική ευχέρειά του. Ήταν άστοχο από την πλευρά της Κατερίνας Παπακώστα. Το να ομφαλοσκοπήσουμε με ένα τέτοιο θέμα μας αποπροσανατολίζει από τον γενικότερο διάλογο, και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία”.
-“Όσο κι αν ψάχνουν κάποιοι, οι όποιοι πρόθυμοι, σημεία τριβής στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία έχει μια δημοκρατική λειτουργία, και είναι ενιαία και αδιαίρετη”.

ysterografa.gr