Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΜΕΝΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ.

114 2136
Την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Απριλίου 2017, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος εντός του Επισκοπείου.

Τον Θείο λόγο Κήρυξε ο κ. Δημήτριος Ράπανος, θεολόγος – φιλόλογος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην σημασία, στο ιδιαίτερο τυπικό και στην ανάγκη τελέσεως της Προηγιασμένης Θ. Λειτουργίας κατά την διάρκεια της Αγίας και
Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκειμένου να μη στερούνται οι Χριστιανοί την Θεία Κοινωνία, αφού από τη Δευτέρα έως και τη Παρασκευή των εβδομάδων της Μ. Τεσσαρακοστής δεν τελείται τέλεια Θεία Λειτουργία. Πριν την απόλυση της Προηγιασμένης ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Άγιο Πάσχα.

*ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΟΙΔΙΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟ Α΄ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 8/4/2017.

Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανάσταση του φίλου του Χριστού Λαζάρου του τετραημέρου, θαύμα που μας υπενθυμίζει την κοινή ανάσταση όλης της ανθρωπότητας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα τελέσει Θ. Λειτουργία στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο Α’ Κοιμητήριο Κορίνθου.
Η συγκεκριμένη Θ. Λειτουργία καθιερώθηκε και τελείται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα στο χώρο του Α΄ Κοιμητηρίου Κορίνθου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των «κεκοιμημένων» συγγενών μας, που είναι ενταφιασμένοι εκεί με την ελπίδα της αναστάσεως αλλά και υπέρ των ψυχών των «απανταχού της γης θανόντων συμπατριωτών μας Κορινθίων».
Παρακαλούνται οι πιστοί να προσέλθουν το Σάββατο του Λαζάρου, το πρωί, στον Ι. Ναό του Α΄ Κοιμητηρίου Κορίνθου για να ενώσουν τις προσευχές τους με τον Επίσκοπό τους υπέρ των κεκοιμημένων συγγενών τους, εκδηλώνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού των προς τους προαπελθόντες προσφιλείς τους εν όψει και της εορτής του Πάσχα, που είναι η εορτή της νίκης κατά του θανάτου δια του Σταυρικού θανάτου του Λυτρωτού ημών Κυρίου Ιησού Χριστού και της Αγίας Αυτού Αναστάσεως.

 imkorinthou.org