Τρίτη 11 Απριλίου 2017

«Όλο θα και θα και θα … πάψε βρε παραμυθά» (Χρηστάκης), Επιμύθιο τέως Δημάρχου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύκλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολιάζοντας τις άναρθρες και υστερικές κραυγές τέως Δημάρχου έκαναν λόγο για την έκφραση ιδιοτελών, ακόμα και δόλιων ή και διεφθαρμένων σκέψεων, καθώς ο συγκεκριμένος ενώ στο παρελθόν ήταν υπέρμαχος του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, τώρα εμφανίζεται πολέμιός του, με μοναδικό επιχείρημα το κόστος διαχείρισης.

Αξίζει πρώτα και κύρια να σημειωθεί ότι ο εν λόγω, Δημοτικός Σύμβουλος πλέον, επιλέγει να αγνοήσει στις οιμωγές του, όχι μόνο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και την πρόσφατη ανακοίνωση της διυπουργικής επιτροπής, η οποία κάνει λόγο για το πιο οικονομικό έργο για τον πολίτη και καλεί τους Δήμους να μειώσουν αντίστοιχα τα ανταποδοτικά τέλη στους δημότες.
Η «υποτυπώδης» διαχείριση του Δήμου, την οποία διαφημίζει ως την πιο οικονομική, αποδεικνύεται σαφώς πιο ακριβή, σύμφωνα άλλωστε με τα στοιχεία που ο ίδιος έχει δημόσια ανακοινώσει τόσο στο Δήμο του, όσο και στο ΦΟΔΣΑ, και τα οποία είναι διαθέσιμα στο Διαύγεια.
Συγκεκριμένα, η προσωρινή διαχείριση του Δήμου του κοστίζει 65 ευρώ/τόνο, το κόστος δανεισμού του δεματοποιητή από την Περιφέρεια περίπου 30 ευρώ/τόνο, χωρίς βέβαια να συνυπολογίζεται ο ΦΠΑ. Αυτό με απλά μαθηματικά σημαίνει πλέον των 120 ευρώ/τόνο με ΦΠΑ κόστος για τους δημότες. Σε αυτό το κόστος μάλιστα δε συνυπολογίζεται το κόστος του ρεύματος για τη λειτουργία του δεματοποιητή, που και αυτό το πληρώνει o Δήμος, αλλά και η χρήση δημοσίων απορριμματοφόρων με το κόστος να το επωμίζεται και πάλι ο Δήμος. 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το υπόλειμμα της «θαυμαστής» αυτής διαχείρισης ανέρχεται σε ποσοστό 70% επί των εισερχομένων απορριμμάτων και κανείς δε γνωρίζει που διατίθεται, αλλά και πόσο κοστίζει η απομάκρυνσή του.
Θα πρέπει γρήγορα να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα και να απολογηθεί στους δημότες για το αν οι ενέργειες αυτές προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον ή όχι.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου