Τρίτη 25 Απριλίου 2017

"Αποχωρεί" η Λε Πεν από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/04/lepen-1000.jpg 

Την προσωρινή αποχώρησή της από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου, ανακοίνωσε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, σημειώνοντας πως επιθυμεί να αφοσιωθεί στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Όπως δήλωσε, «μπαίνει σε άδεια» από την ηγεσία του κόμματος της, ώστε να είναι «πάνω από κομματικές γραμμές» και να επικεντρωθεί στην συσπείρωση των Γάλλων για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων, πρέπει να τους φέρνει όλους μαζί», είπε χαρακτηριστικά, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο France 2. «Δεν είμαι πλέον παρά μόνο υποψήφια την προεδρία», πρόσθεσε και συνέχισε: «Μπορούμε να κερδίσουμε» και «θα κερδίσουμε».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που προβλέπουν επικράτηση του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν με 60% των ψήφων, έναντι 40% της υποψήφιας της ακροδεξιάς, η Λε Πεν τόνισε, «Δέκα μονάδες διαφορά, πιστέψτε με, είναι απολύτως εφικτό» να καλυφθούν.
Η Λεπέν δήλωσε βέβαιη για τη νίκη της και επιτέθηκε σφοδρά στον Μακρόν, αποκαλώντας τον «υστερικό, ακραίο Ευρωπαίο», που είναι αδύναμος απέναντι στον τζιχαντιστικό τρόμο.
«Είναι υπέρ των απόλυτα ανοιχτών συνόρων. Λέει ότι δεν υπάρχει γαλλική κουλτούρα. Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στον οποίο να δείχνει ελάχιστο πατριωτισμό», είπε η Λεπέν για τον αντίπαλό της.
 Πρόσθεσε πως οι εκλογές συνιστούν «μια μορφή δημοψηφίσματος» στο οποίο οι Γάλλοι θα επιλέξουν μεταξύ της «Γαλλίας και . . . κάτι άλλου, την εξαφάνιση και την διάλυση της Γαλλίας».
Ο αποφασιστικός δεύτερος γύρος των γαλλικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου και θα θέσει την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου αντιμέτωπη με τον ανεξάρτητο κεντρώο, Εμανουέλ Μακρόν.
Η ακροδεξιά πολιτικός, πέρασε στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, εξασφαλίζοντας το 21,30% στον α’ γύρο πίσω από τον Εμάνουελ Μακρόν, που πήρε το 24,01%.
Οι δύο υποψήφιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την 3η Μαΐου στο πλαίσιο μιας τηλεμαχίας.
Νωρίτερα σήμερα, ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λε Πεν, Νταβίντ Ρασλίν, επισήμανε ότι αυτή η τηλεοπτική αναμέτρηση “πρέπει να διεξαχθεί”, καθώς αποτελεί μια ευκαιρία οι Γάλλοι ψηφοφόροι “να δουν απόλυτα ξεκάθαρα τις δύο επιλογές της κοινωνίας που προτείνει ο ένας και ο άλλος υποψήφιος”
Μία ημέρα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τα κόμματα στη Γαλλία ενώθηκαν καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Εμάνουελ Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Αλλά και ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, καλώντας τους Γάλλους να κάνουν το ίδιο, ενώ τους προειδοποίησε ότι η Λεπέν αποτελεί κίνδυνο για την χώρα, κάνοντας λόγο για διχασμό και απομόνωση.