Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Στον κόμβο Ξυλοκάστρου ο Πρωθυπουργός πριν τα εγκαίνια της Ολυμπίας (video)

https://i0.wp.com/moriasnews.gr/wp-content/uploads/2017/04/alexis_kalantzis_andrikopoylos.png
Στάση στον κόμβο του Ξυλοκάστρου το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην πορεία του για τις σήραγγες της Παναγοπούλας και την επίσημη παράδοση σήμερα της Ολυμπίας Οδού. Ο Πρωθυπουργός έφτασε στην αερογέφυρα 50 λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα που είχε δοθεί από τους εκπροσώπους τύπου, στις 11:50, και επιδόθηκε για πλέον του τετάρτου σε χειραψίες, παραλαβή δώρων , χαμόγελα και φωτογραφήσεις! 

Στον κόμβο Ξυλοκάστρου ο Πρωθυπουργός πριν τα εγκαίνια της Ολυμπίας (video) 
 Η πρώτη χειραψία ήταν της Βουλευτού Κορινθίας Μαρίας Θελερίτη ενώ αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου βρέθηκε εμπρός του, αυτοσυστήθηκε, ευχαρίστησε για τα όσα ο Πρωθυπουργός κάνει για την περιοχή και προσέφερε δώρα, μεταξύ αυτών και μια εικόνα του Αγίου Γερασίμου.
Κατόπιν σκυτάλη έλαβε ο Δήμαρχος Νεμέας ο οποίος πέραν των δώρων που προσέφερε , φυσικά δεν έλειψε ο ξακουστός οίνος» ευθέως «μάλωσε» τον Αλέξη Τσίπρα που ακόμα δεν έχει επισκεφτεί την περιοχή! «Θα ρθείτε;» ρώτησε ορθά – κοφτά για να λάβει-μετά την παρότρυνση Δέδε «πρέπει να έρθετε» προς τον πρωθυπουργό, πως ναι, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τη Νεμέα. Το πότε βέβαια παρέμεινε κενό!

Η έκπληξη της ημέρας ήταν ένας πολίτης ο οποίος πλησίασε τον πρωθυπουργό και του ζήτησε μια φωτογραφία προκειμένου να την στείλει στην άρρωστη σύζυγό του στη Γαλλία. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αρνήθηκε με τον Άγγελο Παπαγγελόπουλο να αναλαμβάνει ρόλο φωτογράφου!
Κατόπιν , με την συμβολή του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Δέδε είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες με Δημάρχους όπως ο Γιώργος Γκιώνης ,ενδιαφέρθηκε δε για την πορεία του Λουτρακίου «πάμε καλά» είπε ο Δήμαρχος για να συμπληρώσει από το βάθος η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου «και η Πελοπόννησος πάει καλά!»
 Σύντομη συνομιλία υπήρξε και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη , συνομιλία η οποία διεκόπη ένεκα της παρουσίας των κατασκευαστών του δρόμου με τους οποίους ο Πρωθυπουργός είχε και την ουσιαστική συνομιλία, δηλαδή την ενημέρωση για δρόμο που παραδίδεται! Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το σημείο προκειμένου να φτάσει στις σήραγγες της Παναγοπούλας και να εγκαινιάσει το έργο.
Οι παρόντες και οι απόντες
Στην υποδοχή του Πρωθυπουργού επι Κορινθιακού εδάφους το παρόν έδωσαν όλοι οι Δήμαρχοι της Κορινθίας. Ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος έφτασε από τους πρώτους στον κόμβο του Ξυλοκάστρου, ακολούθησαν ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλαντζής και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης. Κατόπιν εθεάθη ο Δήμαρχος της Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός για να ολοκληρώσει τις Δημαρχιακές αφίξεις ο Δήμαρχος Σικυώνας Σπύρος Σταματόπουλος.
Παρόντες και οι Βουλευτές Κορινθίας πλην του Γιώργου Τσόγκα ήτοι ο Γιώργος Ψυχογιός και Μαρία Θελερίτη εκ ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Χρίστος Δήμας από τη Ν.Δ. Εκπροσώπηση υπήρξε και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες από τον Συντονιστή της Ν.Ε Κορινθίας Χάρη Μαρίνη και τον Πολιτευτή Βάκη Μπεχράκη ενώ αξιοσημείωτη είναι η παρουσία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου. Μάλιστα ο Πρόεδρος Κώστας Κατεμής είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό για θέμα που… τα μικρόφωνα δεν κατέγραψαν!
Παρόντες επίσης και οι δυο Κορίνθιοι Γενικοί Γραμματείς της κυβέρνησης Γιώργος Δέδες (Υποδομών) και Χαράλαμπος Κασσίμης (Αγροτικής Ανάπτυξης), χωρίς να λείψουν δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και κομματικά στελέχη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κινητοποίηση των αρχών ήταν τεράστια, παρουσία στο χώρο υπήρχε ακόμα και της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ ,με τους άντρες της αστυνομίας να διεκπεραιώνουν άριστα το έργο του συντονισμού των δεκάδων οχημάτων που κατέκλυσαν το σημείο και βεβαίως ήθελαν να παρκάρουν… όπου τους βόλευε!

 Περισσότερα στο video από το moriasnews.gr που ακολουθεί




moriasnews.gr