Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 2ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 10 & 11 Ιουνίου

Εμφάνιση 2o festival 2017.JPG 
Το «Αλλότροπον» διοργανώνει το 2ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 10 & 11 Ιουνίου στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, Κολιάτσου 112, Κόρινθος.
Η  γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Ειδικότερα στόχος μας είναι μέσα από αυτή τη γιορτή να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε επαφή με τις αξίες ενός άλλου κόσμου, συνεργατικού, αλληλέγγυου και βιώσιμου δίνοντας έμφαση:
*στη χρήση αειφορικών καλλιεργητικών πρακτικών ( φυσική, βιολογική, βιοδυναμική, καλλιέργεια)  απορρίπτοντας το βιομηχανικό μοντέλο που απαιτεί τεράστιες εισροές σε ενέργεια και φυσικούς  πόρους.
*στην υποστήριξη και  προώθηση μικρών παραγωγών και δομών αλληλέγγυας οικονομίας
*τη διατήρηση και τη διάδοση ντόπιων ποικιλιών φυτών και φυλών ζώων, ενάντια στην κυριαρχία της βιοτεχνολογίας πάνω στο γενετικό υλικό.
*στην αυτοδιαχείριση των βασικών αναγκών χρησιμοποιώντας φυσικούς τρόπους δόμησης, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενδιάμεση τεχνολογία και φυσικές μεθόδους θεραπείας.
*στην ανάπτυξη αντιστάσεων απέναντι στο υπερκαταναλωτικό μοντέλο ζωής και στον επαναπροσδιορισμό των αναγκών σε μία βιώσιμη και ηθική βάση έτσι ώστε
αυτές να καλύπτονται μέσα στα όρια που καθορίζονται από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.
 Ώρες λειτουργίας Εκθέσεις:
Σάββατο 10 Ιουνίου: 18:00 – 00:00
Κυριακή 11 Ιουνίου: 9:00-14:00 & 18:00-00:00
Μουσικά και θεατρικά δρώμενα
  • Το Σάββατο 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τους Βαγγέλη Καρίπη (κρουστά), Τάσο Πούλιο (κανονάκι, φωνή), Ταξιάρχη Γεωργούλη (ούτι) και η ομάδα παραδοσιακών κρουστών του Αλλότροπον.
  • Την Κυριακή 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα '' ΡΕ ΑΛΕΞΗΣ '' με τον Βασίλη Κυριάκου.
  • Και θα κλείσουμε την γιορτή με την ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ με τους Βαγγέλη Ξυροραφά (μπουζούκι, φωνή), Σταματίνα Νικολάου (φωνή) και Βασίλη Κουικόγλου (κιθάρα, φωνή)
  • Και τις 2 ημέρες θα συμμετέχει ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο οποίος θα έρθει για το φεστιβάλ από την Κύπρο, με την ιδιότητα του παραδοσιακού αυλητή και αυλοποιού - κατασκευαστή παραδοσιακών πνευστών.
 Η Είσοδος στην έκθεση, στα εργαστήρια και στις συναυλίες είναι ελεύθερη
Στη γιορτή συμμετέχουν:
*Αγρότες που χρησιμοποιούν αειφορικές καλλιεργητικές πρακτικές σεβόμενοι το περιβάλλον (φυσική, βιολογική, βιοδυναμική, ομοιοδυναμική καλλιέργεια).
*Μεταποιητές αγροτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν ήπιες μεθόδους κατεργασίας, σε μικρά εργαστήρια.
*Χειροτέχνες που κατασκευάζουν χρηστικά αντικείμενα επεξεργαζόμενοι φυσικά υλικά με ήπιες μεθόδους.
*Συλλογικότητες που ασχολούνται με ζητήματα οικολογικού περιεχομένου, με το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο και με την αυτοδιαχείριση των βασικών αναγκών.

Η ομάδα διαχείρισης του «Αλλότροπον»