Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Την 2η Θέση κατέκτησε ο ΑΟΞ στη Β' Εθνική Ανδρών στο Πινγκ Πονγκ - H τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων ( under 12), θα διεξαχθεί στο Κλειστό Στάδιο του Δερβενίου

Την 2η Θέση κατέκτησε ο ΑΟΞ στη Β' Εθνική Ανδρών στο Πινγκ Πονγκ

Μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στο περσινό πρωτάθλημα, ο Α.Ο.Ξ. έβαλε υψηλότερους στόχους για τη φετινή σεζόν και το πέρας του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής τον βρίσκει να φιγουράρει στην 2η θέση!!! Ο Α.Ο.Ξ. έκλεισε την ξέφρενη πορεία του με απολογισμό 15 νίκες και μόλις τρεις ήττες, απέναντι σε
ομάδες που όλες σχεδόν είναι υψηλότερα τον Πανελλήνιο πίνακα αξιολόγησης σωματείων!!!
Η κατάκτηση της 2ης θέσης είναι αποτέλεσμα σκληρής, συστηματικής δουλειάς και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, επειδή η ομάδα στηρίχτηκε μόνο στους αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες της -οι οποίοι ασχολούνται μόλις 4 χρόνια με την επιτραπέζια αντισφαίριση- και στον προπονητή της.
Από όλες τις ομάδες της Β΄ Εθνικής Ανδρών είχαμε το δεύτερο χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας (17 έτη), γεγονός το οποίο μας δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον, καθώς οι μικροί αθλητές μας πέτυχαν σπουδαίες νίκες απέναντι σε πολύ μεγαλύτερους και πολύ πιο έμπειρους αθλητές!!! Για να κατακτήσει μία ομάδα τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται μόνο καλούς παίχτες σαν μονάδες, αλλά και δέσιμο μεταξύ παιχτών, προπονητή, διοίκησης! Όπως θα δείτε και στα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω, η ομάδα μας κινδύνευσε να χάσει αρκετούς αγώνες, αλλά στα κρίσιμα σημεία κυριάρχησε η ομαδικότητα! Το αποτέλεσμα του ομαδικού πνεύματος ήταν όταν ένας αθλητής έκανε μία ήττα “εκτός προγράμματος”, αμέσως την κάλυπτε κάποιος συναθλητής του με μία σπουδαία ατομική νίκη!
Να αναφέρουμε ότι ακόμη τρεις αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες του Α.Ο.Ξ. αγωνίστηκαν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα ως δανεικοί σε άλλες ομάδες για να πάρουν εμπειρίες, όμως βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν! Ο Γιώργος Γεωργίου που αγωνίστηκε στον Φοίνικα Πάτρας και βοήθησε την ομάδα του να παραμείνει στη Β Εθνική με σπουδαίες νίκες, παρά το γεγονός ότι προπονείται ελάχιστα λόγω φόρτου εργασίας από το Πανεπιστήμιο. Ο Λάμπρος και ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος (10 ετών) αγωνίστηκαν στον “Φαέθων Πάτρας” και κατέκτησαν την 3 θέση στο Α΄ Τοπικό Ανδρών Δυτικής Ελλάδας.
Οι παράγοντες της ομάδας ευχαριστούν θερμά τις ομάδες “Φαέθων” και “Φοίνικας” για την άψογη συνεργασία!
Ο άμεσος στόχος του Α.Ο. Ξυλοκάστρου είναι να διοργανώσει επιτυχημένα την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων ( under 12), που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Στάδιο του Δερβενίου και τη διοργάνωση έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο σύλλογός μας!!!
Οι στόχοι για τη νέα σεζόν είναι η ομάδα των ανδρών να τερματίσει πάλι στις 3 πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος αποτελούμενη αποκλειστικά και μόνο σε αθλητές των ακαδημιών μας. Επίσης να “κατεβάσει” ομάδα και στη Β΄ Εθνική Γυναικών και να τερματίσει επίσης στις πρώτες τρεις θέσεις. Όπως και η ομάδα των Ανδρών, έτσι και η ομάδα των Γυναικών θα απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από αθλήτριες των ακαδημιών μας!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Β΄ Εθνικής Ανδρών:

Περισσότερα aoxylokastrou.gr