Τρίτη 16 Μαΐου 2017

“Παγώνουν” οι προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες για 2018, 2019 (πίνακας)


Mηδενικές θα είναι οι προσλήψεις στους δήμους και τις περιφέρειες για το 2018 και το 2019, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός προβλέπει 0 (μηδέν) προσλήψεις για το επόμενο και
μεθεπόμενο έτος, ενώ για φέτος αναμένεται να γίνουν 1.963 προσλήψεις. Παράλληλα, το 2020 πρόκειται να προσληφθούν 2.050 εργαζόμενοι και το 2021 2.071, δηλαδή συνολικά στην πενταετία θα γίνουν 6.087 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες.
Όπως τονίζεται στο μεσοπόθεσμο οι προσλήψεις θα αφορούν, κυρίως, ΔΕ και ΥΕ στους ΟΤΑ από οριστικά αποτελέσματα διαγωνισμών του ΑΣΕΠ προηγούμενων ετών.
mesop_proslipseis_pinakas_aftodioikisi

Μηδέν προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2018. Κανένας μόνιμος υπάλληλος σε όλους τους Δήμους και όλες τις Περιφέρειες απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας το 2019.
Και αυτό τη στιγμή που ο ίδιος πίνακας υπολογίζει τις αποχωρήσεις στην Τ.Α. σε άνω των 4.000 μόνο για τα δυο αυτά έτη, ενώ η Κυβέρνηση δίδει στην Κεντρική Διοίκηση - δηλαδή στον εαυτό της - 7.685 προσλήψεις για το 2018 κ’ 2019.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αυτοί που έταξαν το Χρυσό Αιώνα της Αυτοδιοίκησης, αδιαφορούν για το εάν και πως θα λειτουργήσουν οι ΟΤΑ. Το χειρότερο όμως είναι ότι τώρα αποκαλύπτεται η κυνική κοροϊδία χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν περιπέσει, με ευθύνη της Κυβέρνησης, στο χειρότερο είδος εργασιακής ανασφάλειας.
Αλήθεια, πώς θα γίνουν οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, που ακόμα μέχρι χτες υπόσχονταν Υπουργοί της Κυβέρνησης ; Διότι οι κάθε είδους μονιμοποιήσεις, δηλαδή ακόμα και η μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ως γνωστόν λογίζονται ως νέες προσλήψεις. Με τα λόγια, για τα οποία δεν πληρώνει κανείς φόρο ; Γιατί από αριθμούς μηδέν.