Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΜΕΓΑΛΟ «ΚΑΡΦΙ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΣΑΒΒΙΔΗ: «Πέτσινο» το γκολ νίκης του ΠΑΟΚ



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τον τελικό του Κυπέλλου κάνοντας αναφορά στο ρόλο της διαιτησίας ενώ έδωσε συνέχεια στην κόντρα του με τον Ιβάν Σαββίδη!
«Είδα τον αγώνα (σ.σ. τον τελικό Κυπέλλου) και στενοχωρέθηκα. Εγώ είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά οχι οπαδός. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Η εικόνα του τελικού ήταν θλιβερή, με ένα ακατάλληλο γήπεδο, ένα ματς που δεν έπρεπε να διεξαχθεί τελικα. Στο γήπεδο ήταν μόνο χούλιγκαν και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Δε θα σταθώ στη διαιτησία, το επισημάνατε κι εσείς.

Αλλά αυτή η εικόνα δεν τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει πάρει για τα καλά την κατιουσα. Σκεφτόμουν ποιο νέο παιδί, που αγαπά το ποδόσφαιρο, θα θελήσει να δει αυτό το θέαμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια ένα ελκυστικό προϊόν και αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι ομάδες, αλλά και η πολιτεία που για να διεξαχθεί το παιχνίδι σφύριζε αδιάφορα», είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ερωτηθείς σχετικά με τον τελικό ΠΑΟΚ- ΑΕΚ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του το πρωί της Δευτέρας (8/5) στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
«Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά έχω πάει στην Τούμπα 17 ετών. Ο ΠΑΟΚ μάλλον είχε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ εφέτος. Άρα δε χρειαζόταν ένα «πέτσινο γκολ» για να κερδίσει», είπε επίσης ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η όποια παράγκα πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποιο όλοι καθόμαστε ως φίλαθλοι, καθώς το ποδοσφαιρικό προϊόν υπονομεύεται από πιθανές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από το ότι δεν μπορούν οικογένειες με παιδιά να πάνε γήπεδο και άρα κόβονται λιγότερα εισιτήρια, από το ότι δε θα μπορούμε να πάμε στο Champions League και άρα λιγότερα έσοδα».Έκανε δε λόγο για μεγάλη ευθύνη της πολιτείας και των παραγόντων ποδοσφαίρου.
Κληθείς να σχολιάσει εκ νέου τη συνέντευξη Σαββίδη, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε ότι σε μία δημοκρατία ο καθένας μπορεί να εκφράζει δημόσια την άποψη του, υποστήριξε όμως ότι υπάρχει θέμα όταν μία τέτοια συνέντευξη δίδεται τέσσερις ημέρες μετά από μία τροπολογία, που όπως είπε χάρισε 38.000.000 ευρώ από πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ με παρέμβαση της κυβέρνησης και προσωπικά του Πάνου Καμμένου.
«Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε παρεμβάσεις, ούτε εκφοβισμούς, ούτε εκβιασμούς. Η Δημοκρατία χρειάζεται κανόνες και θα επιβληθούν προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε αναφερόμενος στη δήλωση Σαββίδη ότι ένας επιχειρηματίας χρειάζεται ένα ΜΜΕ:
«Όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα αρκεί να τηρούν το νόμο και να μη θεωρούν ότι χρειάζονται ΜΜΕ για προστασία. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Αγοράζω ένα μέσο και ασκώ πολιτική πίεση για να μπορώ να εξυπηρετούμαι επιχειρηματικά. Μάλιστα είναι η πρώτη τέτοια δημόσια ομολογία που ακούω».
Στο ερώτημα εάν ανησυχεί ότι εκτέθηκε στους Πόντιους, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε: «Εγώ εκτέθηκα; Αυτός που εκτέθηκε είναι ο κ.Τσίπρας, τον οποίο έσυρα στη Βουλή για να ομολογήσει ότι ήταν φωτογραφική η τροπολογία για Σαββίδη».
Και κατέληξε στην αναφορά του για τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ: «Όταν αγοράζει κάποιος μία επιχείρηση την αγοράζει έχοντας γνώση των οικονομικών δεδομένων και ο Σαββίδης γνώριζε πολύ καλά τι αγόραζε. Αυτά ρυθμίζονται πριν. Εάν η κυβέρνηση ερχόταν τότε και έλεγε ότι υπάρχει ένα ζήτημα, να το αντιμετωπίσουμε από πρίν, θα έλεγα ότι δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα. Εκ των υστέρων όμως, ρυθμίσεις με ξεκάθαρο πολιτικό αντάλλαγμα να αποκτήσει ο κ.Σαββίδης μέσο για να εξυπηρετεί την κυβέρνηση, σημαίνει ότι θα έχουμε ΜΜΕ με συγκεκριμένη γραμμή που θα αποτελεί το γραμμάτιο του επιχειρηματία προς την κυβέρνηση».

Arouraios.gr