Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Τέθηκε θέμα παραμονής του Αλαφούζου στη διοίκηση του Παναθηναικόυ - Ποία η τιμωρία των "πρασίνων"

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ - Βόμβα! Εξετάζει την παραίτηση ο Αλαφούζος! Αίσχη στη Λεωφόρο, κουτί μπίρας στο κεφάλι του Ιβιτς
Σε δηλώσεις του στη κάμερα του Νοva ο αντιπρόεδρος του  Παναθηναϊκού , Χρήστος Παναγόπουλος ανάφερε: : 
«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για τον Παναθηναϊκό, δώσαμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά με ένα άσχημο και απολύτως καταδικαστέο περιστατικό την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι να το εκμεταλλευθούν και να μας πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά.
Το ποδόσφαιρο πλέον προκαλεί μόνο πόνο, ζημιά και αδικία στην Ελλάδα, αύριο
θα έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εξετάσει τρόπους αντίδρασης και να δει αν θα συνεχίσει με την παρούσα διοίκηση. Το ποδόσφαιρο πλέον προκαλεί μόνο πόνο, ζημιά και αδικία στην Ελλάδα, αύριο (σ.σ σήμερα, Πέμπτη) θα έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εξετάσει τρόπους αντίδρασης και να δει αν θα συνεχίσει με την παρούσα διοίκηση. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ άτιμα μέσα, αλλά αν οι Αρχές δεν είναι πρόθυμες να βάλουν ένα τέλος σε όλα αυτά, να ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοιες ξενόφερτες ενέργειες.
Η επόμενη ημέρα θα κριθεί με βάση τα όσα γράφτηκαν από τους διαιτητές, ξέρουμε ότι η άποψή τους και η έκθεση του γιατρού είναι διαφορετικές με το τελικό αποτέλεσμα που είναι η διακοπή του αγώνα. Θα εξεταστούν όλα στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο και θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσει ο σύλλογος με τον μεγαλομέτοχο που έχει αυτή τη στιγμή».

 Δηλώσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου
«Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Δεν είδαμε κάτι πρωτόγνωρο. Πριν λίγες μέρες, στον τελικό, σφαζόντουσαν άνθρωποι, αλλά δεν υπήρξε διακοπή. Κατακρίνω τον άνθρωπο. Δώσαμε την ευκαιρία στον κ. Ίβιτς να φύγει από το γήπεδο και να επικαλεστεί σοβαρό τραυματισμό. Ένα παιχνίδι δικό μας, κινδυνεύουμε να το χάσουμε, να χάσουμε βαθμούς. Δεν νομίζω ότι αυτός που πέταξε το κουτάκι μπύρας αγαπάει το ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορώ να πω πως τα τελευταία 20 χρόνια αυτά συμβαίνουν πρώτη φορά. Εναντίον του Παναθηναϊκού διακόπηκε το παιχνίδι. Δεν πειράζει...


Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τον Παναθηναϊκό

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΑΠ της ΕΠΟ σε περίπτωση οριστικής διακοπής αγώνα, η ομάδα κατά της οποίας έγινε η διακοπή τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών.
Το άρθρο 21 κάνει λόγο για μη τέλεση ή διακοπή αγώνα. Το εδάφιο 2 αφορά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Πιο αναλυτικά:
Αγώνας, που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής:
α) Με απώλεια του αγώνα, με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή έως δυόμιση χιλιάδες (2.500) ευρώ σε βάρος της υπαίτιας ομάδας αν ο αγώνας δεν αρχίσει. Οι λόγοι για τους οποίους μια ομάδα θεωρείται υπαίτια για την ματαίωση αγώνα ενδεικτικά είναι:
αα) Παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο μετά την καθορισμένη, από την διοργανώτρια ώρα έναρξης του αγώνα. Οι ομάδες υποχρεούνται να είναι στην διάθεση του διαιτητή – έτοιμες για τη διεξαγωγή του αγώνα – πέντε (5) λεπτά πριν από την έναρξή του. Εκτός του παραπάνω, λόγοι καθυστέρησης έναρξης αγώνα, για τους οποίους θεωρείται υπαίτια ομάδα, είναι η μη έγκαιρη προσκόμιση των δελτίων ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή της κατάστασης υγείας διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών και της ταυτότητας προπονητή (ή προπονητών) που πρέπει να παραδοθούν στο διαιτητή μισή ώρα, τουλάχιστον, πριν από την έναρξη αγώνα, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος λόγος, εκτός αυτών που συνιστούν ανωτέρα βία.
αβ) Μη εκπλήρωση της υποχρέωσης που επιβάλλει να υπάρχουν στη διάθεση του διαιτητή μπάλες κανονικές και σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 16 του παρόντος Κανονισμού.
αγ) Παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από εννέα (9) ποδοσφαιριστές, που πρέπει να ευρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή του εναρκτήριου λακτίσματος.
αδ) Μη τήρηση της υποχρέωσης για την έκδοση της άδειας τέλεσης του αγώνα από τη γηπεδούχο ομάδα.
αε) Μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που επιτάσσουν για την ομάδα που είναι γηπεδούχος οι διατάξεις του άρθρου 9.
αστ) Μη τήρηση από τη γηπεδούχο ομάδα της υποχρέωσης που προβλέπεται από το άρθρο 14 παρ. 3β.
β) Με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το τρέχον και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του.
γ) Με αφαίρεση δέκα (10) βαθμών από το τρέχον και πέντε (5) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς και χρηματική ποινή έως δυόμιση χιλιάδες (2.500) ευρώ για την ομάδα που θα αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξή του.
3. Σε όλες τις περιπτώσεις της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, η υπαίτια ομάδα θεωρείται ότι ηττήθηκε με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε υπολογίζεται το αποτέλεσμα που πραγματικά σημειώθηκε, μέχρι τη διακοπή ή την αποχώρηση.