Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ζαχάρω: «Καμπανάκι» για τη διασταύρωση Θολού


Την ανάγκη δραστικής παρέμβασης στη διασταύρωση του Θολού ζητά για μία ακόμα φορά ο Δήμος Ζαχάρως εν όψει καλοκαιριού, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων τους θερινούς μήνες αυξάνεται κατακόρυφα λόγω της τουριστικής κίνησης προς την παραλία, αλλά και προς τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και τους καταρράκτες της Νέδας.

Όπως τόνισε στην εφ.«Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως, Παναγιώτης Γκόγκας, η δημοτική αρχή ζητά εκ νέου την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε να δημιουργηθεί κόμβος στο σημείο και να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης κι άλλων σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.
«Είναι πολύ σοβαρό το θέμα για αυτό και έχω κάνει έγγραφα στην Περιφέρεια στο παρελθόν και περίμενα να έρθουν να το δουν σοβαρά το θέμα μήπως καταφέρουμε να κάνουμε κόμβο και να λύσουμε το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, που είναι και το πιο επικίνδυνο. Εδώ και μερικές ημέρες έχουμε ζητήσει από τους προέδρους των κοινοτήτων της ορεινής ζώνης (Ταξιάρχες, Λέπρεο, Φιγαλεία, Στόμιο, Κρυονέρι,  Περιβόλια)_, οι οποίοι εξυπηρετούνται από τον δρόμο αυτό, να πάρουν απόφαση στην οποία να τονίζεται η αναγκαιότητα του κόμβου του Θολού, διότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η περιοχή μας δέχεται κατά χιλιάδες τουρίστες προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τους καταρράκτες της Νέδας αλλά και προς την παραλία», επισήμανε στην εφ.«Πατρίς», ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίε της Περιφέρειας να δουν πιο σοβαρά και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρόβλημα.
«Πρέπει να γίνει κόμβος το συντομότερο δυνατόν. Κατά τη γνώμη μου είναι απλό και όχι δύσκολο το θέμα. Και παλιότερα έγινε μια προσπάθεια, αλλά δεν προχώρησε τελικά. Μας το ζητάνε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής», είπε με νόημα ο κ.Γκόγκας.
«Ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος»
Ο πρόεδρος της ΤΚ Ταξιαρχών, Γιάννης Θάνος, δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ότι το καλοκαίρι η κίνηση ανεβαίνει απότομα, καθώς το Θολό είναι δημοφιλές πανελλαδικά, διότι η επαρχιακή οδός Θολού-Επικουρίου Απόλλωνα διασταυρώνεται με την Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας και είναι σημείο πρόσβασης στα αξιοθέατα της περιοχής.
«Τους θερινούς μήνες έρχονται επισκέπτες από τη Μεσσηνία καθημερινά είτε για μπάνιο είτε για τον ναό είτε για τους καταρράκτες. Οι τουρίστες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που καταφθάνουν στην περιοχή, αυξάνουν την κυκλοφορία και ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες πολύ σοβαρών ατυχημάτων και το πρόβλημα γιγαντώνεται», υπογράμμισε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Θάνος, συμπληρώνοντας ότι ο δρόμος έχει κι άλλα προβλήματα, όπως ο ηλεκτροφωτισμός, και πρέπει η Περιφέρεια να παρέμβει άμεσα ώστε να δημιουργηθεί κόμβος ασφαλής.
«Το έχουμε ζητήσει επανειλημμένως όλοι οι πρόεδροι εδώ και μια τριετία. Θέλουμε κάποια στιγμη να έχει αίσιο τέλος για να λυθεί το πρόβλημα», δήλωσε ο κ.Θάνος.

patrisnews.com