Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Επιστροφή στον Καραμανλισμό το ηχηρό μήνυμα του Δένδια

karamanlis-dendias2
Η απαξίωση της ιδεολογίας και των θέσεων του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει  αναχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα για τους βουλευτές και στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης που πορεύτηκαν στη ζωή τους με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Η στροφή του κόμματος προς το λαϊκισμό και τη δημαγωγία υπό την ηγεσία Μητσοτάκη – Γεωργιάδη έχει φέρει την αξιωματική αντιπολίτευση στο παράδοξο και παρά την τεράστια κυβερνητική φθορά, να μην κερδίζει την κοινωνία. Να μην συσπειρώνει γύρω της υγιείς δυνάμεις. Να βρίσκεται σε κόντρα με όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς.
Τα ακροδεξιά στοιχεία που έχουν καταλάβει καίριες θέσεις στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνδυασμό με τους νεοφιλελεύθερους του Σκυλακάκη αλλά και τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη, που παράγουν πολιτική για τη μεταλλαγμένη ΝΔ, συνθέτουν ένα τοξικό μείγμα και όλοι μαζί οδηγούν τον αρχηγό τους από τη μία πολιτική γκάφα στην άλλη.
Τώρα που το αφήγημα των πρόωρων εκλογών κατέρρευσε και που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συρρικνώνεται πίσω από την εφαρμογή της Μνημονιακής πολιτικής, χρειάζονται δυνατές δημοκρατικές φωνές του κεντροδεξιού χώρου που να δείξουν στην κοινωνία πως η πολιτική αλλαγή δεν θα έρθει με τις κραυγές των Αδωνιστών ούτε με τις σκληρές αντικοινωνικές προσεγγίσεις της Ξαφά.
Ο Νίκος Δένδιας, πρώτος σε ψήφους βουλευτής της Β’ Αθηνών, τόλμησε και όρθωσε το πολιτικό ανάστημά του απέναντι στις ακροδεξιές αποκλίσεις του Αντώνη Σαμαρά και όλης της στρατηγικής που οδήγησε στο φιάσκο του δημοψηφίσματος για τη ΝΔ. Ο Νίκος Δένδιας έχει χειριστεί με επιτυχία ζητήματα στα υπουργεία Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας και γνωρίζει πολύ καλά πως για να κερδίσει η κεντροδεξιά με ευρεία πλειοψηφία και κοινωνική αποδοχή για τα δύσκολα που έρχονται, πρέπει να γίνει και πάλι λαϊκό κόμμα και όχι κόμμα των ολιγαρχών και των λαϊκιστών.
Κατά την ομιλία του στο Caravel, η ηχηρή παρουσία του Καραμανλικού στοιχείου αλλά και πλήθους κόσμου που δεν αποδέχεται την πολιτική απομόνωση του κόμματος του Εθνάρχη, πίσω από τα συμφέροντα των δανειστών, έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Νίκος Δένδιας με σύνθημα «Δυνατά από την αρχή» θύμισε «Δυνατά» προς κάθε κατεύθυνση πως στο κέντρο της κεντροδεξιάς πολιτικής και του Καραμανλισμού είναι ο άνθρωπος και όχι οι αριθμοί! Τόνισε δε πως αυτή είναι και η μόνη συνταγή για την έξοδο από την κρίση.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com