Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

«Όρθιος» στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός

Σημαντικό βαθμό στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο απέσπασε ο Παναθηναϊκός  (1-1) στην πρεμιέρα των play off της Super League, που στη συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στη μάχη που θα δώσουν για την έξοδο στο Champions League. 
Η απουσία του Κουλιμπαλί (αισθάνθηκε αδιαθεσία πριν το ματς κι αποκλείστηκε), η αποβολή του Ζέκα
στο 12΄ με απευθείας κόκκινη κάρτα και οι αναγκαστικές αλλαγές των Βιγιαφάνιες (χάνει το υπόλοιπο των play off με βαρύ διάστρεμμα), Μέστο δεν εμπόδισαν την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να φύγει με το "Χ" από τη Νέα Σμύρνη κι αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να «κλέψει» και το «τρίποντο» στις καθυστερήσεις με τη μεγάλη ευκαιρία του Σεμπαστιάν Λέτο.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο 38΄ με το σουτ του Μπεργκ, ο οποίος νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Γιαννιώτη. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καθόλου απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, με το "τριφύλλι" να κρατάει πολύ εύκολα το μηδέν στην εστία του.
Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος, με τον Πανιώνιο να μπαίνει με φουλ επιθετικές διαθέσεις και να κλείνει τους "πράσινους" στα καρέ τους.  Από μπαλιά του Μασούντ στο 56΄, ο Μπεν με κεφαλιά-πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Μασούρα με νέα κεφαλιά να φέρει το ματς στα ίσια. Δύο λεπτά αργότερα ο Γεσίλ έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά τους γηπεδούχους. Η μεγαλύτερη φάση στο ματς χάθηκε για τους «κυανέρυθρους» στο 79΄. Ο Σιώπης βρέθηκε προ του Βλαχοδήμου, αλλά ανατράπηκε αντιανονικά, πριν πλασάρει από τον Μολέδο, χωρίς ο Στυλιαράς να δώσει το πέναλτι. Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής δεν είδε το χτύπημα εκτός φάσης του Γιαννιώτη πάνω στον Μπεργκ, ενώ στο 95΄ ο γκολκίπερ του Πανιωνίου είπε «όχι» στο βολέ του Λέτο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (70΄ Λάμπρου), Μασούντ (90΄+5 Σαββίδης), Μπεν, Γεσίλ (81΄ Ταπόκο)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Μέστο (75΄ Ρέις), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες (32΄ Μαρινάκης), Κλωναρίδης (62΄ Λέτο), Μπεργκ