Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Αστέρας Δερβενίου μιά ομάδα που παίζει μόνο για την πάρτη της...Παίκτες , συμμετοχες και τέρματα - Ποιός ο "Μιστερ γκολ"

Fdcwhquq
Στο Δερβένι , εκεί ψηλά ,στο λόφο της Κούριας, στο “Κώστας Βυζάς”, ενα γήπεδο με όνομα που σημαίνει πολλά για την ιστορία του Αστέρα Δερβενίου, υπάρχει μια αντίληψη για το ποδόσφαιρο  που δεν συναντάς εύκολα στην Ελλάδα. Ο Αστέρας παίζει μόνο για την πάρτη του...

 Οι “μπλέ” της δυτικής Κορινθίας παίζουν για την χαρά του ποδοσφαίρου, για την μάχη στα ίσα, για το ωραίο θέαμα. Μπορεί να πηγαίνεις στο γήπεδο και λες “θεε μου τι φωνακλάδες είναι αυτοί;”, όμως μακάρι να υπήρχαν κι άλλα τόσο αυθεντικά γήπεδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανένας αντίπαλος δεν περνάει εύκολα στο Δερβένι. Θα πρέπει να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο χορτάρι για να πάρει κάτι θετικό εκεί, όποιο όνομα κι αν γράφει η φανέλα.
Στην 7η θέση τερμάτισε ο Αστέρας με 40 βαθμούς την σεζόν που μόλις τελείωσε στο πρωτάθλημα της Α΄Κορινθίας. Μια σεζόν με δυσκολίες που αν δεν είχε την ατυχία των τραυματισμών θα ήταν σαφώς καλύτερη. Όμως και πάλι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μαζί με τον προπονητή και παλιό βετεράνο παίκτη του Αστέρα , τον Γιώργο Καραούζο, παλιοί και νέοι, κατάφεραν σύντομα να αποκτήσουν το προσωνύμιο των “μαχητών” και τα έβγαλαν πέρα μια χαρά. Σε αυτό ως συνήθως μεγάλη συμμετοχή  η διοίκηση  αλλά και ο κόσμος του Δερβενίου και των γύρω χωριιών.
Αγωνιστικά τώρα το προφίλ ήταν και πάλι δυναμικό αλλά και επιθετικό. Πολύ καλή σεζόν για τον Χάρη Παναγιωτόπουλο, το κιπερ με τα 2.268 λεπτα συμμετοχής, ήρθε από τον ΑΟ Λουτράκι και έδειξε ότι έχει αποκτήσει εμπειρίες που τον κάνουν να ξεχωρίζει στην κατηγορία ανάμεσα στους καλύτερους. Ο αρχηγός Σταύρος Αντωνόπολος πάλι εκεί, δυναμικός και ηγέτης, πάλεψε επι 2.123 λεπτά με όλες του τις δυνάμεις. Ο δαιμόνιος "μίστερ γκολ" Χρήστος Βυζάς στην κορυφή με 2.376 λεπτά συμμετοχής, ένα 20χρονο παιδί, με καταγωγή από το Χελυδόρι που ξέρει αλήθεια πολύ μπάλα, αναδείχτηκε στον πρώτο σκορερ του Αστέρα με τα 15 του γκολ, μερικά πανέμορφα ... βοήθησε τα μέγιστα. Ο Μεντής έδωσε πολλές μάχες και επίσης. Ο Θοδωρής Βασιλάρης και ο μικρός Δημήτρης Μαγγίνας. Σπάνιας ποιότητας ποδοσφαιριστές που παρότι αμυντικογενείς καθαρά, φέτος σκόραραν αρκετά φορές. Έδιναν μια ποιότητα παραπάνω στον Αστέρα και έπαιξαν με πάθος για την ομάδα τους.Οι Μετεβελής και Χρήστος Κουτρούλης που είναι παιδιά που αγαπάνε τον σύλλογο. Αθλητές με αξία που ξέρουν ποδόσφαιρο και στέκονται με άνεση απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Σημαντικός υπήρξε ο Φωλιάς στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Τόλιας επίσης, που παραμένει ένα πασπαρτού μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να μαρκάρει με την ίδια άνεση που μπορεί να σκοράρει. Βοήθεια έδωσαν όποτε την χρειάστηκε η ομάδα και οι Άγγελος Μερκούρης, Τόνι Τάφα και άλλοι.
Οι όμορφες πτήσεις στον Αστέρα Δερβενίου θα συνεχιστούν και στο μέλλον με ακόμη καλύτερες πορείες. Υπάρχει αγάπη και σύμπνοια και είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Αλλα εδώ ας δουμε ποιοι ποδοσφαιριστές του Αστέρα έλαβαν μέρος ( λεπτά συμμετοχής) στο φετεινό "μαραθώνιο" των 30 στροφών του πρωταθλήματος της Α Κορινθίας και ποιοί σημείωσαν τα 56 τέρματα της "μπλε" δύναμης της Δυτικής Κορινθίας

       Παίκτης               συμμετοχή       τερματα
Βασιλάρης
2601
7
Μετεβελής
2566
2
Μαγγίνας
2455
7
Κουτρούλης
2451
1
Μεντής
2418

Βυζάς
2376
15
Παναγόπουλος
2268

Αντωνόπουλος,
2123
5
 Φωλιάς
2079
2
Τόλιας
1484
6
Τάφα
1311
1
Ψαρρός 
1176

Χάντης
1138
4
Δημόπουλος
810
1
Πρίφτη
567
2
Μερκούρης
567
1
Σκυλάκος
450

Οικονομίδης
374
1
Παππάς
351

Παπαμεντζελόπουλος
125

Χίνος
24
1
Παπαγγελόπουλος
7