Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Μηνύματα από το σώμα μας για να κόψουμε το αλάτι;

ALATI_STOP.jpg

Μηνύματα από το σώμα μας για να κόψουμε το αλάτι;


Είναι γενικά γνωστό ότι η υπερβολική πρόσληψη αλατιού μέσω της διατροφής μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική επίπτωση στην υγεία όσων το παρακάνουν με το αλάτι.

Τα αλμυρά φαγητά μπορεί να προκαλέσουν και άλλες παρενέργειες στο σώμα. Το τελευταίο δείχνει αυτή την υπερβολική πρόσληψη με διάφορα

σημάδια που σας προειδοποιούν.

Διαβάστε περισσότερα


orgasmOS_PSEFTIKOS.jpgΟι λόγοι που προσποιούνται οργασμό άντρες και γυναίκες


Ο ψεύτικος οργασμός είναι αρκετά «δημοφιλής» τόσο μεταξύ των αντρών όσο και μεταξύ των γυναικών και τα κίνητρα που οδηγούν σε αυτή τη συμπεριφορά ποικίλλουν, αποκαλύπτει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιο έντονα σημάδια της καλοκαιρινής κατάθλιψης

summer-depression.jpg
Η εποχική κατάθλιψη επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάθε εποχή του χρόνου είναι γεμάτη “αφορμές”, που προκαλούν συμπτώματα κατάθλιψης, τα οποία πολλές φορές δεν τα συνειδητοποιούμε εύκολα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε να αναγνωρίζουμε εκείνα τα σημάδια που προδίδουν ότι έχουμε εποχική κατάθλιψη, ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και να νιώσουμε καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα

Πως θα αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού

panic-markhaertl-4641658653.jpg
...Εκεί που καθόμαστε ήρεμοι και πίνουμε το ποτό μας, ξαφνικά νοιώθουμε ότι ο κόσμος χάνεται, η καρδιά χτυπάει με τους πιο τρελούς ρυθμούς, ανασαίνουμε με τα βίας, μουδιάζουμε, ιδρώνουμε, όλες οι αρνητικές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας. Νοιώθουμε ότι θα πάθουμε κάτι κακό. Αν λοιπόν έχετε βιώσει αυτά τα συναισθήματα ίσως να είναι μία κρίση πανικού.

Διαβάστε περισσότερα


GENIKO_NOSOKOMEIO_KALAMATAS.jpgΓ.Ν Καλαμάτας: Εξοικονόμηση 255.948 € από τις ατομικές συμβάσεις εργασίας


To Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν από τα πρώτα, που πέρυσι προχώρησε στη σύναψη ατομικών συμβάσεων απ’ ευθείας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα 15/05/2017, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, η εξοικονόμηση για τον πρώτο χρόνο ανήλθε στα 255.948 €.

Διαβάστε περισσότερα

SADefrEFEFEFEFFFFFF.jpgMεταστατικός Μη Μικροκυτταρικός Καρκίνος του Πνεύμονα: Ταχεία Έγκριση της μπριγκατινίμπης από τον FDA


Η Φαρμακευτική Εταιρεία Takeda ΑΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι η μπριγκατινίμπη έλαβε έγκριση μέσω επιταχυμένων διαδικασιών από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για την θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με θετικό για κινάση αναπλαστικού λεμφώματος (ALK+) μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (ΜΜΚΠ) οι οποίοι έχουν εκδηλώσει εξέλιξη υπό κριζοτινίμπη ή εμφανίζουν δυσανεξία σε αυτό το φάρμακο.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν χρειάζονται θεώρηση οι συνταγές με αναλώσιμα διαβήτη

diavitia_analosima.jpg 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη (ήτοι διαβητολογικό υλικό) εξαιρούνται από την αναγκαιότητα έγκρισης από ελεγκτή γιατρό του Οργανισμού, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Καρκίνος του προστάτη: νέες οδηγίες για τον προσυμπτωματικό έλεγχο

karkinos_tou_prostati_stogia.jpg

Νέες οδηγίες για τον καρκίνο του προστάτη εκδόθηκαν πριν από λίγες μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με αυτές, οι άνδρες ηλικίας από 55 έως 69 ετών «θα πρέπει να συναποφασίσουν με τον γιατρό τους, σχετικά με το αν θα προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του προστάτη».


Διαβάστε περισσότερα


 


stogiatro.gr